avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Poate fi angajat un cetatean italian care are emis ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Poate fi angajat un cetatean italian care are emis certificat ...

Poate fi angajat un cetatean italian care are emis certificat de inregistrare de IGI ce atesta faptul ca titularul are drept de rezidenta inregistrat pe teritoriul Romaniei fara a fi necesar permisul de sedere in scop de munca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:57, 28 Februarie 2023
Conform reglementărilor Uniunii Europene, un cetățean aparțînând spațiului comunitar sau Spațiului Economic European beneficiază de aceleași drepturi în muncă precum acelea care le sunt aplicabile cetățenilor români. Această egalitate de drepturi exclude necesitatea obținerii unei autorizații de muncă pentru cetățenii UE sau SEE care doresc să se angajeze în România. Asadar, cetățenii europeni pot fi angajați în România cu respectarea acelorași prevederi ale Codului Muncii prevăzute pentru catateni români, pe baza unui contract individual de muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nedumerire in obtinerea unei rezidente seby2193 seby2193 Buna ziua. Am consultat site-ul IGI in vederea obtinerii unei informatii in legatura cu sederea unei persoane straine in Romania, dar nu prea am inteles ... (vezi toată discuția)
Angajare cetatean strain ContSters327883 ContSters327883 Buna ziua. Un cetatean strain (Argentina) care are Carte de rezidenta pentru membru de familie al unui cetatean al Uniunii Europene (atentie, nu e membru de ... (vezi toată discuția)
Rezidenta angajat din ue RENATINA RENATINA BUNA SEARA LOCUIESC DE 3ANI CUN CETATEAN ITALIAN EU AM DOMICILUL STABIL BRASOV CUM POT FACA RESIDENTA PT EL PENTRU CA VREA DSA LUCREZE IAR PT ANGANJAT CERE ... (vezi toată discuția)