avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incredintare minor cu varsta mai mica de 1 an in caz ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incredintare minor cu varsta mai mica de 1 an in caz de divort

Buna Ziua,

Sunt mama de 2 luni.
Am depus cererea de divort cu acordul partilor pe data de 27/10/2011 si primul termen este abia in 20 ianuarie 2012. Datorita neintelegerilor cu privire la cresterea minorului in varsta de 2 luni si incercari de a ma priva de dreptul de mama, am depus o ordonanta prezidentiala pt incredintare pe timpul divortului si nu numai, apoi am parasit domiciliul conjugal (aflat in Pitesti) impreuna cu copilul, mutandu-ne in Bucuresti unde am o proprietate dinaintea casatoriei.
Tocmai am vazut ca tatal ne-a depus ordonanta pt stabilire domiciliu minor si maine avem infatisare.
Avem ce sa patim? Ce sanse sunt sa pierd custodia? In cazul in care inca de la nastere se insceneaza ca nu ma ocup de copil. Si din pacate multa lume crede tatal care deseori de fata cu mine povestea la telefon cum ca ar fi singur cu minorul acasa. Exista o lege care te obliga sa locuiesti cu sotul chiar si dupa ce s-a depus divortul cand e clar ca nu va mai intelegeti si orie tip de convietuire impreuna e imposibila?


Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:03, 18 Noiembrie 2011
din punctul meu de vedere nu,in primul rand presupun ca va ocupati efectiv de minor,apoi tinand cont de varsta foarte frageda a copilului,in al treilea rand de faptul ca aveti o locuinta si in al patrulea rand presupun ca aveti venituri sa-i asigurati intretinerea cel putin pana la solutionarea actiunii pe fond.Nu exista nici o lege care sa impuna obligatia de a locui impreuna cu sotul pana la pronuntarea divortului.Decat daca dovedeste ca interesul minorului ar fi grav afectat prin stabilirea domiciliului chiar si temporara la dvs.
Multumesc pt raspuns. Nu inteleg cum ar putea demonstra acest lucru. Interesul minorului la o varsta asa frageda ce ar putea fi sa aiba o locuinta stabila cu toate conditiile necesare traiului si mamica sa se ocupe de el.
Oricum ordonanta presidintiala nu trebuie sa prejudece fondul,adica nu se intra in fondul problemei,este o masura urgenta si vremelnica,se judeca intr-un termen de obicei.
Speram se fie bine.
Alice
Nu alaptati?
Cine isi poate permite sa ia un copil de la sanul mamei? Alaptatul este SCUTUL Dvs. inca cel putin 1 an de acum inainte, si pentru bebelus, in fata bolilor care-l pandesc.:yes:
Ultima modificare: Marți, 15 Noiembrie 2011
Martonze, utilizator

Alte discuții în legătură

Schimbarea domiciliului copilului la schimbarea domiciliului parintelui rezident redspike redspike Recasatoria poate fi un motiv intemeiat in fata instantei in vederea schimbarii domiciliului copilului in conditiile in care mama copilului este divortata si ... (vezi toată discuția)
Buna seara ! doi tineri căsătoriți au o fetița mică de 10 ... BoangherGigi BoangherGigi Buna seara ! Doi tineri căsătoriți au o fetița mică de 10 luni ! Dacă se despart (pt ca practic nu mai au planuri comune,se cearta zilnic ,au ajuns la ... (vezi toată discuția)
In cazul unui divort prin culpa comuna, cu minor in varsta de ... Monamonicam Monamonicam In cazul unui divort prin culpa comuna, cu minor in varsta de 9 luni ( alaptat la san), tatal solicita sa aiba dreptul de a lua minorul cate o saptamana sau 2 ... (vezi toată discuția)