avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Dizolvare SRL asociat unic
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Dizolvare SRL asociat unic

Buna!
As dori un sfat, am un SRL asociat unic, nu prea a avut activitate, un apartament este cumparat pe acel SRL. As vrea sa scap de aceasta firma, imobilul de pe persoana juridica sa treaca pe persoana fizica-pe asociat unic.
1. Cat dureaza dizolvarea unui SRL, mai am un sediul expirat acolo, presupun ca va trebui sa cer radiere sediul expirat, nu stiu unde sunt fosti chirias-o firma, tot SRL.
2. Ce taxe va trebui sa platesc la administratia financiara? Legate de schimbare proprietar p.j-p.f.
3. Costul tuturor demersurilor.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Florian Turlete , Avocat 17:29, 7 Noiembrie 2008
Ceea ce conteaza foarte mult este actul constitutiv al societatii.
Daca doriti transferul apartamentului se poate face prin vanzare, de la societate catre persoana fizica (dumneavoastra) si apoi puteti lichida societatea adresandu-va Registrului printr-o solicitare scrisa.Costurile exacte le aflati de la ei.
Nu costa foarte mult (1.000 - 3.000 lei), soutia ar fi dizolvarea, lichidarea si radierea societatii. In urma lichidarii patrimoniul societatii se va transmite catre asociatul unic. Vanzarea implica costuri mai mari.
Va multumesc mult pentru raspuns. Din cat am inteles, acel sediul expirat nu reprezinta o problema?
Daca stiti, cat dureaza aceasta procedura? O sa am nevoie si de lichidator?
Vanzarea implica taxe foarte mari in comparatie cu dizolvarea, mai ales ca spuneti ca nu prea are activitate. Va recomand dizolvarea cu lichidare voluntara, pentru ca in acest caz taxele de registru nu depind de valoarea patrimoniului si nu e nevoie de lichidator. Formalitatile le gasiti aici: www.avocatnet.ro/content/for... .
Ultima modificare: Miercuri, 1 Octombrie 2008
ContSters20980, utilizator
Am o situatie mai deosebita,si va rog mult de tot daca sunteti in cunostiinta de cauza sa ma ajutati cu niste sfaturi.
Este vorba despre un SRL care a fost dizolvata in baza legii 359/2004, conform careia nu a fost preschimbat certificatul de inmatriculare. A fost pronuntata incheierea de catre judecatorul delegat la ONRC si a fost numit un lichidator din oficiu.
Mentionez ca de la data pronuntarii dizolvarii nu am mai depus nicio declaratie (100,300) si niciun bilant.
Cei de la Administratia Financiara imi solicita depunerea declaratiilor restante...bineinteles ca asta ar atrage dupa sine o amenda...Societatea nu are niciun activ,in aceasta situatie cine este responsabil pentru plata amenzii?Dar a datoriilor fata de administratia financiara nascute anterior dizolvarii?
Reamintesc ca este o societate cu raspundere limitata,asadar asociatii vor raspunde in limita capitalului social,nu?
Se va cere deschiderea procedurii insolventei de catre lichidator?
VA ROG MULT SA IMI RASPUNDETI DACA STITI,ORICE SFAT E BINEVENIT!
VA MULTUMESC ANTICIPAT!!!

Alte discuții în legătură

Sediu societate in dizolvare r.nitulescu r.nitulescu Buna! Va rog sa imi spuneti parerile voastre aveti cu privire la urmatoarea situatie: am un SRL care nu a avut niciodata activitate/salariati etc, prin ... (vezi toată discuția)
Inchidere societate nelunelu68 nelunelu68 am o societate comerciala infiintata in ianuarie 2011 si nu am avut nici o activitate daca as dori sa o inchid ce demersuri trebuie sa fac (vezi toată discuția)
Contabilitate Mihaela Hornea Mihaela Hornea Societatea M dizolvata la data de 13.10.2008 prin sentinta tribunalului, a fost amendata la data de 12.11.2009 pentru depunerea cu intarziere a bilantului ... (vezi toată discuția)