avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 181 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare CIM in perioada de proba
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare CIM in perioada de proba

Buna seara,

Nu stiu cum sa interpretez o situatie de munca: salariatul al carui CIM i-a fost incetat ca urmare a notificarii facute de angajator in timpul perioadei de proba ii da acestuia dreptul la somaj (presupunand ca omul indeplineste conditiile pentru somaj)?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:28, 17 Noiembrie 2011
Da, in conditiile in care indeplineste conditiile legii.
Va beneficia de somaj ... potrivit Normelor de aplicare a Legii nr.76/2002 ...
Art. 5.
Prin motive neimputabile, în sensul art. 17 alin. (1) din lege, se înţelege:
......
b) încetarea raportului de muncã la iniţiativa angajatorului, prin notificare scrisã, în temeiul art. 31 alin. (3) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
...

Asadar , numai in cazul incetarii raportului de munca la initiativa angajatorului in baza art.31 alin.3 C.mun. da dreptul fostului salariat sa beneficieze de somaj.
Ultima modificare: Joi, 17 Noiembrie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa perioada de proba ruxandram ruxandram Buna ziua, Dupa finele perioadei de proba, daca angajatul sau angajatorul doreste sa sisteze colaborarea si angajatul este somer pana la un nou loc de munca, ... (vezi toată discuția)
Incetarea cim in perioada de proba - somaj? Patience Patience Buna ziua, Poate fi considerat incetarea CIm In timpul perioadei de proba, cf Art.31, alin 3, un motiv neimputabil angajatului, insensul art ARt 17 alin 1, ... (vezi toată discuția)
Cum sa procedez ca sa beneficiez de indemnizatie de somaj? babycika babycika Buna ziua.Am lucrat la un lant de magazine,care dupa un an a intrat in faliment.Mie mi-a expirat contractul cu firma respeciva pe 5.04.2012.La data de ... (vezi toată discuția)