avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Plata contributiei de asigurari sociale de sanatate ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Plata contributiei de asigurari sociale de sanatate retroactiv

BUNA ZIUA! Am si eu o intrebare.
Anul acesta(2011) am inceput facultatea si vreau sa ma reconectez la asigurarea de sanatate. Liceul am terminat in 2008 dupa care am lucrat 3 luni si un pic (perioada 11.2008-2.2009). De atunci n-am avut niciun venit.
Cand m-am dus la CAS mi s-a cerut sa platesc retro asigurarea de sanatate 3 ani.
Intrebarea mea e cat trebuie sa platesc? Toata asigurarea pe 3 ani? Cum ca nu am avut niciun venit nu ma incadrez in legea care spune ca sunt scutit de plata daca ma aflu in intretinerea unei persoane asigurate (rude de gradul 1, in cazul meu parintii)?
In speranta unui raspuns va doresc o zi buna!
Cel mai recent răspuns: Crissa C , Consilier juridic 00:25, 21 Noiembrie 2011
Trebuie sa platesti integral pentru cei 3 ani. Legea pentru coasigurat prevede parinti in intretinerea copiilor" si nu invers.Calitatea de coasigurat o poat avea sotii/sotiile si parintii unui asigurat. Dar aceasta calitate nu se intampla de la sine ci trebuie intocmite niste documente. Pentru perioada cat ai lucrat vei plati contributia la venitul supus imopzitului ,iar pentru perioada nelucrata vei plati contributia calculata la venitul minim pe economia. Din pacate astea lunt legile si nu ai cum sa obtii calitatea de asigurat fara sa platesti retroactiv.Durerea este ca la contributie se vor adauga accesorii fiscale(dobanzi si penalitati).
Citeste in linkul d emai jos sa te convingi.
[ link extern ]
[ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Noiembrie 2011
Crissa C, Consilier juridic
In primul rand multumesc pt raspuns!
Dar as putea sa evit cumva plata ca mi se pare o prostie sa platesc retroactiv cum ca nu am folosit niciun serviciu medical. In plus daca as fi folosit as fi platit pt el. Cum ca de la anul toata lumea va avea asigurare privata sa astept pana atunci? Sau sa-mi fac o asigurare privata pana atunci?
Din pacate nu se poate evita plata.NU conteaza ca ati beneficiat sau nu de servicii medicale. Cat priveste asigurarea privata nu este ce credeti dvs.Asigurarea de stat ramane obligatorie si ofera un pachet limitat de servicii, iar pentru un surplus de servicii medicale puteti opta pentru o casa de asigurari privata ce va fi acreditata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu lucrez, insa vreau sa ma asigur in sistemul public de sanatate mihaelaon mihaelaon Buna ziua! in 2009 am ramas fara loc de munca.am plecat in strainatate. acum m-am intors, am fost la medicul de fam si mi-a zis ca nu mai sunt pacienta lui ... (vezi toată discuția)
Plata contributie sanatate carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua ! Nu stiu cum procedeaza acum o persoana care nu are venituri .... a intrat in vigoare prevederea cf careia acea persoana nu plateste decat atunci ... (vezi toată discuția)
Asigurari de sanatate ContSters75868 ContSters75868 Buna ziua Va rog sa ma ajutati cu 3 raspunsuri. 1. Daca in prezent nu am niciun venit, ramanand fara serviciu in mai, nu sunt asigurata (din punct de vedere ... (vezi toată discuția)