avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act notarial de imprumut
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act notarial de imprumut

Buna seara,
Doresc sa ajut un prieten cu o suma de bani, dar dorim sa facem si un act notarial pe suma respectiva, care este in jur de 13000 ron si nu se percepe dobanda si nici garantie de nici un fel.
Stiti cumva la cat se ridica taxtele unui notar pentru acest act?
notariatele au taxe diferentiate, e bine sa sunati ori sa mergeti personal si sa intrebati la un notariat din zona unde doriti sa se incheie actul, astfel veti alege oferta cea mai buna ;)
Pot fi pana la 10% dar de ce nu mergeti la un birou notarial pentru ca difera de la un notar la altul. Oricum cel imprumutat va achita taxa . Aveti grija cu garantia platii, daca este insolvabil debitorul, nu mai puteti recupera suma.
Este valabila si o chitanta sub semnatuira privata, datata, scrisa si semnata de debitor in prezenta unor martori identificati cu CI. sau la un birou de avocat, e mai ieftin .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut intre doua persoane fizice 25z 25z urmeaza sa dau un imprumut la o persoana fizica .fiind vorba de o suma destul de mare as vrea cateva sfaturi.suma urmeaza sa fie returnata in urmatoarele 4 ... (vezi toată discuția)
Despre contractul de imprumut intre persoane fizice incheiat la un notar iuliana_iuliana iuliana_iuliana Buna seara! Am imprumutat acum un an o suma mare de bani (in euro) unei cunostinte care a promis ca ii restituie in 2 luni. Au trecut 12 si tot promisiuni ... (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare apartament prin instanta sau notariat? cmary cmary Buna ziua, ma poate ajuta cineva cu un raspuns sigur? Am doua apartamente care vreau sa le trec pe numele ficei mele.Am inteles ca se poate face si in ... (vezi toată discuția)