avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
LIVE, ACUM (498 PARTICIPANȚI) Reforma fiscală 2025-2026: Implicații și strategii de optimizare
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pot angaja avocat doar pt recurs? initial nu am avut.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pot angaja avocat doar pt recurs? initial nu am avut.

Am castigat un proces (contestatie decizie de concediere) in care m-am reprezentat singur, dar e posibil ca angajatorul sa faca recurs, unde va pierde din nou, dar ce sa faci cu unii? Nu am cerut plata cheltuielilor de judecata nici nu am angajat un avocat. Pot face asta acum?
Unde se judeca recursul, tot la tribunalul din zona unde am eu domiciliul?
Multumesc frumos pt raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Mortis , utilizator 19:33, 20 Noiembrie 2011
In dreptul muncii,recursul este judecat de catre instanta imediat superioara si anume Curtea de Apel.Aveti dreptul,in aceasta faza sa fiti reprezentat de un avocat (aparator) ales.
Mortis a scris:

Am castigat un proces (contestatie decizie de concediere) in care m-am reprezentat singur, dar e posibil ca angajatorul sa faca recurs, unde va pierde din nou, dar ce sa faci cu unii? Nu am cerut plata cheltuielilor de judecata nici nu am angajat un avocat. Pot face asta acum?
Unde se judeca recursul, tot la tribunalul din zona unde am eu domiciliul?
Multumesc frumos pt raspunsuri!

Recursul se va judeca la Curtea de Apel in circumscriptia careia se afla Tribunalul care a judecat litigiul in prima instanta.
De exemplu, daca litigiul a avut loc la Trib. Constanta, atunci recursul se va judeca la Curtea de Apel Constanta.
Puteati angaja avocat in orice faza procesuala, recursul angajatorului se va judeca la Curtea de Apel
Recursul se va judeca la Curtea de apel de care apartine Tribunalul. recomandat este macar sa consultati un avocat , daca nu va permiteti sa angajati unul...Recursul poate schimba in tot hotararea instantei de fond si este mult mai specializat decat fondul.Hotararea instantei de recurs nu mai poate fi atacata.

Puteti solicita cheltuieli de judecat in care va recuperati onorariul avansat avocatului.
Hotararea instante de recurs poate fi atacata cu contestatie in anulare sau revizuire ...

Alte discuții în legătură

Contestatie in anulare vichi_90 vichi_90 Buna ziua tuturor va rog daca ma poate lumina cineva: - tribunalul a judecat fondul- sectia contencios - am pierdut - curtea de apel a judecatrecursul - am ... (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare clau1858 clau1858 Buna ziua Vreau sa fac o contestatie in anulare la o decizie de recurs data de un complet de judecata al curtii de apel. Pe scurt am avut un dosar de ... (vezi toată discuția)
Cai de atac ioanandrei ioanandrei Va rog mult sa-mi spuneti : daca intr-un proces( cauza evaluabila in bani , bun imobil evalut peste 100.000,0 ron) , unde prima instanta ,care a judecat ... (vezi toată discuția)