avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sentinta irevocabila si definitiva
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sentinta irevocabila si definitiva

Buna ziua !
Mentionez de la inceput ca tot ce tine de dosare civile ma depaseste de aceea va cer ajutor.In urma unui proces civil s-au impartit cateva hectare de pamant mai multor persoane,printre care ma numar si eu.Pentru bucatica mea de 0.625 ha am cerut sa mi se elibereze o sentinta definitiva si irevocabila pentru a fi sigura ca imi apartine si nu poate fi atacata.Vin acum cu intrebarea daca acesta este ultimul act pe care ar trebui sa-l am ,sau se mai elibereaza un titlu de proprietate pe numele meu ?
Vamultumesc anticipat si astept raspunsul dumneavoastra !
Cel mai recent răspuns: camellia_camy , utilizator 09:19, 1 Decembrie 2014
sentinta civila definitiva si irevocabila despre care vorbiti dvs. este titlul dvs. de proprietate.nimic altceva.
Daca aceasta sentinta nu va fi atacata de catre una dintre partile participante in acest proces,aceasta reprezinta actul de propietate de care faceti vorbire.Dupa ce primiti sentinta va trebui sa o investiti cu formula definitiva,irevocabila si executorie la instanta de judecata care a pronuntat-o.
Ultima modificare: Luni, 21 Noiembrie 2011
andymaurul, utilizator
In plus, va trebui sa o inscrieti in Cartea Funciara, caci, potrivit art. 885 din Noul cod civil (in vigoare de la 01.10.2011) "drepturile reale ... se dobandesc ... numai prin inscrierea lor in cartea funciara". Cu totul alta era situatia daca erati unic mostenitor, intrucat in acest caz nu avea loc procesul de partaj, in temeiul caruia dvs. sa trebuiasca sa va inscrieti dreptul de proprietate in CF, ci dobandeati drepturile asupra bunurilor imobile din mostenire fara inscriere in CF.
Inscrierea in cartea funciara se face in localitatea unde este pamantul ?
Cu ce acte ar trebui sa ma prezint pentru inregistrare ?

Alte discuții în legătură

Mostenitoare cu titlu de proprietate, dar a fost vandut de o ruda care avea si el titlu de proprietate pe acelasi pamant. elenaaa20 elenaaa20 buna ziua. Va rog sa ma ajutati intr-o problema pe care o intimpin, iar justitia romana este prea oarba ca sa vada adevarul. Am mostenit prin testament de la ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare si executare silita T-cTc-T T-cTc-T Am nevoie urgent de cele mai bune sfaturi Sunt cu un dosar in apel, obiectul dosarului este contestatie la executare si executare silita si am calitatea de ... (vezi toată discuția)
Fond funciar legea 18 mostenesc pe adeverinta in baza legii 18 ... d_morariu d_morariu fond funciar legea 18 mostenesc pe adeverinta in baza legii 18 x hectare de pamant agricol plus 0.35 ha intravilan gradina . adeverinta este pe numele ... (vezi toată discuția)