avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Managerul unei institutii de cultura e functionar ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Managerul unei institutii de cultura e functionar public?


Managerul unei institutii de cultura cum ar fi un muzeu judetean este functionar public sau nu?poate comite abuzuri in functie sau in serviciu?

Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 13:23, 25 Noiembrie 2011
Da,are statutul de functionar public in sensul art 145 raportat la 147 c.penal
camelia15 a scris:


Managerul unei institutii de cultura cum ar fi un muzeu judetean este functionar public sau nu?poate comite abuzuri in functie sau in serviciu?




In sensul Legii nr.188/1999, managerul unei institutii de cultura nu este functionar public
nu sunt multumita in totalitate de rasp! Nu mai inteleg nimic! E sau Nu e functionar public??In cazul unui proces cum va fi catalogat?
Nu, nu este functionar public. Potrivit OUG nr. 189/2008 privind managementul institutiilor de spectacole sau concerte, muzeelor si colectiilor publice, bibliotecilor si al asezamintelor culturale de drept public, persoana care a fost selectata sa indeplineasca aceasta functie, in urma concursului de proiecte de management, incheie cu institutia un contract de management.
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Angajatii oficiilor postale sunt functionari publici? Muresan Felicia Muresan Felicia Va rog sa-mi spuneti, daca functionarii de la ghiseele postale sunt functionari publici?Comportamentul lor cam lasa de dorit si as dori sa stiu de ce ... (vezi toată discuția)
Cine poate fi functionar public ? dapyx> dapyx> Sunt casier la o primarie de la tara. Mi s-a spus ca functia mea nu intra in categoriile de functii care pot fi functionari publici. Va rog raspunde-ti, ... (vezi toată discuția)
Urbanism Mariana-Valentina Mariana-Valentina Buna ziua, sunt inspector la o primarie, la compartimentul urbanism. Am diploma de licenta de economist si in iunie 2014 am terminat studiile postuniversitare ... (vezi toată discuția)