avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... NEDREPTATE??????
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

NEDREPTATE??????

AM fost cercetat de diicot ptr art 264 cod penal(( favorizarea infractorului)))si mi sa dat S.U.P. deoarece nu exista elementul constitutiv al faptei. pina aici e bun . dar dupa ce mi sa adus la cunostiinta ca am fost scos de sub urmarire am fost destituit ptr aceleesi fapte ptr care am fost cercetat de catre cei de la diicot.Am mers in contencios administrativ si mi sa respins cererea de anulare a acestei destituiri.curios este ca cei de la inspectorat au venit cu aceleasi probe sustinind citez""ca a fost urmarit ... si chiar daca a fost scos de sub urmarire penala va rugam sa urmariti cu atentie ca fapta exista"" asta e tara noastra draga
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 19:42, 26 Noiembrie 2011
incercati sa depuneti o adresa pentru a vedea exact in ce stadiu se afla dosarul sens in care veti sti cu exactitate ce vor sa faca si cum va decurge ancheta...
Si care este intrebarea dvs? Ce element constitutiv i-a lipsit infractiunii?
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Noiembrie 2011
ContSters178374, utilizator
Ce scrie in regulamentul de organizare si functionare al institutiei undel ucrati? Din rezolutia NUP trebuie sa rezulte ce element constitutiv lipseste:intentia,pericolul social sau prevederea in lege.
avvalentina a scris:

Ce scrie in regulamentul de organizare si functionare al institutiei undel ucrati? Din rezolutia NUP trebuie sa rezulte ce element constitutiv lipseste:intentia,pericolul social sau prevederea in lege.


Nu este NUP ,este SUP.Parerea mea este ca s-a inceput urmarirea penala,ulterior s-a dat SUP si s-a aplicat amenda administrativa.In acest caz,fapta exista dar nu prezinta pericolul social al unei infractiuni-art.18 indic.1C.P.Astfel,angajatorul este acoperit din punct de vedere legal.
Domnul a spus ca s-a dat SUP pe lipsa unui element constitutiv, deci pe litera d a art 10 C.pr.pen, nu pe lit b^1 "lipsa pericolului social".

Alte discuții în legătură

Amenzi picika picika buna ziua care este diferenta intre amenda administritiva si amenda penala? multumesc (vezi toată discuția)
Mustrare sau amenda administrativa ana64 ana64 buna ziua, am o neclaritate vis-a-vis de inlocuirea raspunderii penale. pentru un caz de furt calificat in care prejudiciul a fost recuperat integral ... (vezi toată discuția)
Concurs de infractiuni?pluralitate de infractori? io_io io_io Va propun urmatoarea speta: Trei fapuitori comit infractiuni de amenintare ... (vezi toată discuția)