avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Infintare PFA cod principal si secundar
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Infintare PFA cod principal si secundar

Inteleg ca se stabileste un cod principal si se pot adauga si coduri secundare , intrebarea este cate astfel de coduri secundare se pot pune 1,5, 10 etc.. este ca in cazul firmelor sau exista o limita. Inteleg ca pentru fiecare cod CAEN trebuie sa faci dovada studiilor sau a califcarilor conform COR. Ex: Eu as vrea sa am obiect principal 8299 - Servicii support intreprinderi insa as dori sa adaug secundar 6203 - Consultanta in IT , Fotograf , Bucatar , Vanzator la taraba etc :) Stiu ca e ciudat profilul asta insa daca tot fac PFA-ul as dori sa le includ de la inceput.

Apoi pentru fiecare cod CAEN se poate opta diferentiat pentru Norma Venit vs Real? Declaratii la fisc se pun pentru fiecare CAEN? Cum declari si incadrezi activitatile pe coduri
Cel mai recent răspuns: ariaint , utilizator 14:55, 13 Februarie 2013
De ce nu faceti un srl si scapati de toate aceste probleme?
Va costa 3% impozitul pe venit, va numiti administrator, nu aveti nevoie de angajati si mai platiti serviciul externalizat de contabilitate.
Va multumesc pentru raspuns , am deja srl. Problema este ca urmeaza sa am un contract de consultanta de vanzari altele decat profesii tehnice , ingineresti economice pe PFA , am decis sa merg pe 8299 cod caen principal. Pe formularul de la Registru exista rubrica activitate principala clasa CAEN xxx si inca 4 activitati secundare. Ramane sa ma hotarasca care sunt acestea deoarece inca nu am reusit sa aflu cum se va face impozitarea pentru principal+4 secundare. Am inteles ca pentru cele cu norma se alege norma cea mai mare iar pentru cele fara norma in partida simpla insa urmeaza sa confirm aceasta informatie. multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare pfa servicii it adysx adysx Buna ziua, M-ar interesa o solutie pentru ca sotia mea sa-si poata infiinta un PFA norma de venit neplatitor de TVA, pentru a executa servicii de ... (vezi toată discuția)
Vreau sa infiintez un ii dar nu stiu exact ce coduri caen sa pun catalin87 catalin87 Salut. Urmeaza sa deschid o inteprindere individuala, dar nu sunt hotarat in legatura cu codurile CAEN. Cu ce ma ocup: In principal (tot timpul ... (vezi toată discuția)
Muncesc de acasa pentru o companie de retail din uk paulamm paulamm Buna! Muncesc de acasa pentru o companie de retail din UK in departamentul de achizitii: comand stoc, tin evidenta acestuia, mai vorbesc cu clienti sau cu ... (vezi toată discuția)