avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cum ar trebui sa arate o \"declaratie pe propria ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cum ar trebui sa arate o "declaratie pe propria raspundere ca sunt casnic"?

Buna!

Pentru inscrierea la un curs mi se cere:
PERSOANÃ INACTIVÃ – CASNICÃ:
- Declaraţie pe propria răspundere că este casnică

sau

ªOMER / ªOMER DE LUNGÃ DURATÃ:
- Adeverinţă de la agenţia judeţeană pentru ocuparea forţei de muncă

Deoarece sunt somer, fara indemnizatei de somaj, nu m-am inregistrat la AJOFM (am avut intentia dar mi-au zis ca nu are rost ca oricum ei nu gasesc locuri de munca, nu constituie o baza cu someri neindemnizati, etc)

In acest caz cred ca ma numesc persoana casnica (neavand nici un venit). Asa este? Nu am gasit nicaieri prevederile legale in acest sens.

Deci va trebui sa depun o Declaraţie pe propria răspundere că sunt casnică ?

Cum arata o asemenea declaratie?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 22:18, 30 Noiembrie 2011
Sunt sigur ca gaseati pe google mult mai repede un model

Declaratie
Subsemnatul, Xulescu Esescu, cetatean roman, cu CI seria xx, nr ....., cu domiciliul in str. Străzii, Nr. 1, Bl. BL1, Sc. 1, ....,

Declar pe proprie raspundere ca in acest moment nu am un loc de munca si sunt inactiv profesional/casnica/etc.

DATA SEMNATURA

Domnului Director al unitatii YGREC.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Noiembrie 2011
Alexandru Munteanu, Avocat
Multumesc pentru promtitudine.
Am cautat pe google si nu am gasit nici o informatie despre acest aspect.
Doar in dex definitia cuvantului casnic.
In general ma descurc in alcatuirea de declaratii dar nu stiu sigur daca aici ma incadrez din punct de vedere legal.
Pai cel mai simplu este sa folosim criteriile Organizatiei Mondiale a Muncii.

Raspundeti la urmatoarea intrebare: „Daca in urmatoarele 2 saptamani vi s-ar oferi de lucru ati accepta?”

Daca ziceti DA inseamna ca sunteti o persoana activa fara loc de munca (somera in perceptia INS)
Daca ziceti NU inseamna ca sunteti o persoana inactiva/casnica si deci nu intrati in aia 7,6% someri la nivel national data de INS.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Noiembrie 2011
Alexandru Munteanu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somer neindemnizat >45 ani eukyra1 eukyra1 Buna ziua,as dori sa stiu ce faciliatati are un somer neindemnizat la angajare.varsta peste 45 ani (vezi toată discuția)
55b ContSters74221 ContSters74221 beneficiaza de indemnizatie de somaj o persoana care a plecat ditr-o firma cu art 55 b ,in luna febr.2009 si lucreaza intr-o alta companie, dar cu contract de ... (vezi toată discuția)
Ajutor de somaj pentru absolvent facultate 2009 nicolleta68 nicolleta68 Buna ziua! Am lucrat timp de 20 de ani dupa care, contractul de munca s-a incheiat de comun acord cu angajatorul la data de 31.12.2007. Am urmat cursurile ... (vezi toată discuția)