avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 55b
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

55b

beneficiaza de indemnizatie de somaj o persoana care a plecat ditr-o firma cu art 55 b ,in luna febr.2009 si lucreaza intr-o alta companie, dar cu contract de mandat?
Cel mai recent răspuns: Doina Elena , Consultant resurse umane 21:03, 5 August 2009
Avand in vedere ca pentru a benefia de somaj , trebuie data o declaratie pe proprie raspundere din care sa rezulte ca nu are loc de munca , nu realizeaza venituri sau ca realizeaza din activitati autorizate potrivit legii mai mici decit indemnizatia de somaj , nu cred.
In primul rand Incetarea contractuklui cu acordul partilor. respectiv art 55 lit b, nu da dreptul de a primi indemnizatie de somaj
Din nefericire persoana in cauza nu indeplineste conditiile pentru a putea beneficia de indemnizatie de somaj.
costi_smkr a scris:

beneficiaza de indemnizatie de somaj o persoana care a plecat ditr-o firma cu art 55 b ,in luna febr.2009 si lucreaza intr-o alta companie, dar cu contract de mandat?

Încetarea contractului individual de muncă prin acordul părţilor exclude posibilitatea fostului salariat de a beneficia de indemnizaţia pentru şomaj.
Nu va beneficia de indemnizatie de somaj, intrucat incetarea contractului de munca a avut loc prin acordul partilor si nu din motive neimputabile salariatului.

Alte discuții în legătură

Dupa demisie pot beneficia de jomaj Bacsik Bacsik Lucru la teatru in fie care an se face contrac de munca in stagiunea 2014-2015 si 2015-2016 misau adunat 600 ore lucrate suplimentar dar la inceputul stagiuni ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de somaj Angela91 Angela91 Buna ziua, As dorii sa stiu daca pot beneficia de indemnizatia de somaj,dupa efectuarea perioadei de preaviz la locul actual de munca, tinand cont de faptul ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de prevederile legii nr. 76/2002 daca nu sunt somer indemnizat? stelutamaria stelutamaria in urma cu 2 ani mi-am dat demisia de la locul de munca din motive personale, in perioada 2009-2010 nu am lucrat deloc beneficiind si de un curs de formare ... (vezi toată discuția)