avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... comunicare sentinta
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

comunicare sentinta

sunt parte intr-un proces penal ce se desfasoara in paralel cu un proces de daune(civil).Doamna grefiera mi-a spus ca redactarea sentintei dureaza 3 saptamani,iar comunicarea nu imi va fi trimisa acasa,pentru a lua la cunostinta deoarece am fost prezent la infatisare.In mod normal,nu ar trebui sa primesc acea sentinta,in eventualitatea ca as face recurs?termenul de recurs am inteles ca este de 10 zile,intrebarea mea este de la pronuntarea sentintei sau de la comunicarea acesteia?daca dureaza 3 saptamani o redactare....si 10 zile termenul de recurs cum mai poate fi posibil acesta?Va multumesc anticipat pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: barbutop55 , utilizator 10:57, 4 Decembrie 2011
In penal nu se comunica sentintele partilor care au fost prezente in sala de judecata si la pronuntare.

Termenul de recurs curge de la pronuntare, pentru partile prezente in sala, sau de la
comunicare pentru partile ce nu au fost prezente la pronuntare.
da,dar ma gandesc ca o sa imi trebuiasca sentinta pentru a executa silit pe cel ce trebuie sa imi plateasca daunele
Asa este, va trebuie.

Dar, formulati o cerere la registratura pentru comunicarea sentintei.
multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 30 Noiembrie 2011
george84, utilizator
Hotararile penale nu se comunica.
Se comunica doar dispozitivul hotararii si asta numai in situatia in care partile nu au fost prezente la ultimul termen de judecata ( dezbateri si pronuntare).
Termenul de apel sau recurs dupa caz ,este astfel de 10 zile de la pronuntare pentru partile prezente la dezbateri si pronuntare si de 10 zile de la comunicarea dispozitivului hotararii.
Hotararile penale se redacteaza in 20 de zile de la pronuntare.
Daca doriti o copie a hotararii, dupa redactarea hotararii formulati o cerere adresata presedintelui instantei prin care solicitati eliberarea unei copii xerox.
Ultima modificare: Joi, 1 Decembrie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

Alte discuții în legătură

traducere - solutie/incheiere de sedinta - in limba romana barbutop55 barbutop55 Numãr unic dosar: 29983/212/2011 Înregistrat în data de: 15.11.2011 Obiect dosar: plângere împotriva rezoluţiilor sau ordonanţelor ... (vezi toată discuția)
Recurs plangere impotriva rezolutiei - admisibilitate colonelu81 colonelu81 Plingere penala . Procuror da NUP , procuror ierarhic superior confirma solutia , se face plangere impotriva solutiei la instanta . Instanta respinge plangerea ... (vezi toată discuția)
Drept penal - respingere plangere impotriva rezolutiei prim-procurorului formulata in termen Lucian27 Lucian27 Am formulat plangere impotriva rezolutiei prim- procurolului la Judecatorie si mi-a respins-o ca tardiv formulata, desi pot dovedi cu stampila de plicul ... (vezi toată discuția)