avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 156 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... imprumut intre pers fizice
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

imprumut intre pers fizice

Speta este in felul urmator: doresc sa imprumut de la cineva 2000 euro la notar , pers doreste sa ma ajute cu plata intr-un an dar doreste prin banca sa faca plata.
Stiu ca notarul verifica intrarea banilor in cont, insa nu stiu cum se procedeaza, raman eu la notar si el se duce la banca?
Cel mai recent răspuns: Adrian Copil , Consilier juridic 23:02, 6 Decembrie 2011
Presupun ca banca are InternetBanking. Sa faca transferul online.

Presupunand ca nu poate face prin internet banking cum verifica notarul si mi se pare putin ciudat, sa zicem ca el se duce la banca face plata dar eu pot pleca de la notariat, am banii in cont si nu mai semnez nimic....cum vine asta?
Ultima modificare: Luni, 5 Decembrie 2011
CONSULTING TRADUCERI JURIDICE 0735643109, Traducator autorizat
Aici vorbim deja de incredere reciproca. Mai ramane optiunea de a va da banii in numerar sau printr-un cec bancar.

Ultima modificare: Luni, 5 Decembrie 2011
Alexandru Munteanu, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ramaneti la notar, persoana se duce la banca, face transferul si se intoarce la notar cu ordinul de plata semnat de banca, pe care se vede cine a facut plata si catre cine (in ce cont). Apoi semnati impreuna documentul.
multumesc frumos ptr ajutor

Alte discuții în legătură

Plati catre radet doru barbu doru barbu Asociatia de locatari are cont curent in BCR.Plata facturilor RADET se face prin BCR si numai prin BCR( pe factura scrie contul asociatiei la BCR).Ce trebuie ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare imobil ::: plata alexandru08 alexandru08 Urmeaza sa cumpar un imobil insa vanzatorul nu doreste semnarea contractului pana cand nu are banii in cont. In acest caz, notarul ne-a propus urmatoarele: - ... (vezi toată discuția)
Pfa - clientii persoane fizice pot plati direct in contul bancar? xeni1983 xeni1983 Buna ziua, Detin un PFA cu obiectul de activitate servicii fotografice. Pentru clientii persoane fizice pot incheia contract si emite factura iar plata sa se ... (vezi toată discuția)