avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită renuntare la executare- cine plateste onorariul ?
Discuție deschisă în Executare silită

renuntare la executare- cine plateste onorariul ?

daca banca isi retrage cererea de executare silita de la executorul judecatoresc in urma unei intelegeri amiabile cu aceasta,cine va plati taxele de exceutare pe care executorul mi le-a imputat mie?(executarea nu s-a facut,am primit doar somatie si atat,nu mi s-a facut poprire sau altceva)
Cel mai recent răspuns: mariuss.i , utilizator 15:43, 14 Decembrie 2011
Banca are executori proprii astfel ca in acest caz cheltuielile de executare raman in sarcina bancii...
In conditiile in care executorul judecatoresc cu scopul executarii silite a titlului executoriu respectiv a dvs in calitatea de debitor,a desfasurat etape,acte ale procedurii de executare silita,se impune ca obligatiile aferente sa le suportati dvs
am inteles,dar pe langa cheltuielile pentru actele pe care le-a intocmit acesta,voi fi obligat sa achit si onorariul acestuia daca executarea nu s-a realizat ci doar s-au intocmit anumite acte de procedura...
Art. 371^7
Partea care solicita indeplinirea unui act sau a altei activitati care intereseaza executarea silita este obligata sa avanseze cheltuielile necesare in acest scop. Pentru actele sau activitatile dispuse din oficiu cheltuielile se avanseaza de catre creditor.
Cheltuielile ocazionate de efectuarea executarii silite sunt in sarcina debitorului urmarit, afara de cazul cand creditorul a renuntat la executare sau daca prin lege se prevede altfel. De asemenea, debitorul va fi tinut sa suporte cheltuielile de executare facute dupa inregistrarea cererii de executare si pana la data realizarii obligatiei stabilite in titlul executoriu prin executare voluntara.
Sumele ce urmeaza sa fie platite se stabilesc de catre executorul judecatoresc, prin proces-verbal, pe baza dovezilor prezentate de partea interesata, in conditiile legii.
Pentru sumele stabilite potrivit prezentului articol procesul-verbal constituie titlu executoriu.
multumesc pt raspuns,dar fi-ti mai pe intelesul meu......banca isi retrage plangerea de la executorul bancar,deci renunta la executare silita...dar onorariul acestuia ce mi-a fost imputat mie?cheltuielile cu actele e altceva,ma intereseaza doar onorariul daca se va mai plati sau nu

Alte discuții în legătură

Incuviintare executare silita blueblue blueblue Buna ziua, Executorul judecatoresc are nevoie de incuviintarea instantei inainte de emiterea somatiei de plata pentru un credit neachitat? Ce cheltuieli de ... (vezi toată discuția)
Plata cheltuieli de judecata ContSters268881 ContSters268881 Buna dimineata, Am cateva intrebari si va rog sa ma ajutati sa inteleg... 1.Va rog sa ma lamuriti ce se intampla dupa ce instanta admite cererea de ... (vezi toată discuția)
Taxa executorului biaden biaden Buna ziua! As dori sa va intreb daca este posibil ca executorul sa incheie doua procese pentru acelasi contract de credit si practic sa incaseze onorariul de ... (vezi toată discuția)