avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Vreau sa vand programe facute de mine
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Vreau sa vand programe facute de mine

Buna. Sunt un programator din Romania si as dorii sa imi vand produsele pe internet. As avea nevoie de niste informatii daca ma poate ajuta cineva. Am fost la mai multi avocati si juristi dar nimeni nu mi-a putut da un raspuns concret ce si cum trebuie sa fac sa fie legal.
Situatia este in felul urmator.
-Eu creez un program pe care vreau sa il vand pe internet.
-Targetul de vanzare este fi in SUA si alte tari straine.
-Procesorul de plata ar fi serviciul Paypal(valuta lor este in EURO si USD)

Intrebarea mea este ce trebuie sa fac sa fiu 100% in legalitate.
Ultima modificare: Luni, 5 Decembrie 2011
Lorant, utilizator
Cel mai recent răspuns: Lilicaa , utilizator 16:19, 6 Ianuarie 2012
1.va trebuie drepturi de autor in primul rand, dupa verificarea lor (sa nu fie copiate)
2. trebuie sa fiti pfa sau srl
3. instalarea seviciului paypal
Referitor la inregistrarea programelor informatice vezi Ordonanţă nr. 25 (r1) din 26/01/2006.

Pentru o astfel de activitate cel mai bine se preteaza PFA-ul; in principiu poti proceda cam asa: vei emite factura clientilor pentru programele vandute, iar evidenta incasarilor o vei tine pe baza extraselor contului in care versi banii din paypall. In ceea ce priveste regimul TVA trebuie sa te documentezi putin si sa vezi ce iti este mai rentabil (Codul fiscal - Titlul 6).
@annajanette:
stiu ca trebuie sa imi inregistrez produsul la ORDA, iar daca asa usor ar fi cu PFA si SRL nu as mai intreba prin alte parti.

@Dragos Negoitescu:
Daca vreau sa imi fac un PFA nu am nevoie sa am studii terminate pe profilul pe care vreau sa intintez PFA-ul? La mine asta nu e valabil. Cum voi emite facturi in valuta? Din cate stiu acest lucru este ilegal. Cand extrag bani din paypal se retrage mai mult deodata, in caz de control nu as avea cum explic exact ce sunt cu banii din cont. Iar la TVA pot fi neplatitor de TVA pana la cifra de afaceri de 35000 euro echivalent in lei. Va rog sa ma corectati daca nu sunt bine informat cu ceva anume.
Am uitat sa mentionez mai sus ca vreau sa vand la persoane fizice nu companii. Si pretul produsului ar fi variabil caci s-ar vinde pe sistemul "plateste cat vrei", nu as avea un pret fixat.
Ultima modificare: Marți, 6 Decembrie 2011
Lorant, utilizator
Nu aveti alta solutie legat de infiintarea unei societati, este frauda daca inregistrati venituri pe care nu le declarati, faceti srl nu este asa greu, la pfa intr-adevar va cere studii de profil.
Sunteti corect informat legat de probleatica platitorului de tva, va inregistrati platitor stiu ca nu este convenabil dar asta este situatia.

Ultima modificare: Marți, 6 Decembrie 2011
CONSULTING TRADUCERI JURIDICE 0735643109, Traducator autorizat
Pentru export nu este ilegal sa emiti factura in valuta.
Pentru a explica exact provenienta banilor folosesti extrasele de paypal si/sau facturile emise.
Oricum vei factura cu TVA, asa ca este mai rentabil sa te declari platitor de TVA; mai ales daca vei vinde preponderent catre persoane fizice straine.

Alte discuții în legătură

Infiintare pfa pt cazare pensiune si camping ChrisR ChrisR Buna ziua, Am o pensiune si doresc sa o deschid doar pentru cazare fara restaurant (pt a evita controalele exagerate), de asemeni doresc sa deschid si un ... (vezi toată discuția)
Problema tva fany22 fany22 Buna, Cateva intrebari: Am construit un bloc de locuinte colective pe persoana fizica, dar n-am platit tva-ul, pentru ca sunt nelamurit: persoanele fizice ... (vezi toată discuția)
Vanzarea produsului, impozite, taxe. antipot antipot Vreau sa ma informez in legatura cu unele chestii. Vreau sa creez un produs care sa il vand online si sa il trimit prin posta Un DVD, film, creat acasa ... (vezi toată discuția)