avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general foaie de parcurs, faz
Discuție deschisă în Contabilitate în general

foaie de parcurs, faz

va rog sa-mi spuneti daca o firma de inchiriere masini trebuie sa intocmeasca foaie de parcurs, cum se completeaza, daca trebuie trecut si kilometrajul folosirii masinii in interes personal, cat consum se trece(benzina, ulei), poate aveti un model, daca intocmeste foaia de parcurs mai face si faz? mentionez ca masina este folosita de firma pe baza de contract de comodat prin notariat
Cel mai recent răspuns: trifu2000 , utilizator 08:41, 29 Octombrie 2008
Daca firma consuma combustibil, da. Adica pentru masinile pe care le foloseste.
Pentru masinile inchiriate combustibilul fiind platit de consumator (chirias) nu va trebuie foi de parcurs.
Pentru celelalte piese, reparatii etc trebuie sa va incadrati in fisa tehnica a masiini (ulei le nr. de km, etc)
Se cere FAZ-ul la toate controalele de la finante si de la garda si RAR, mai ales la firmele de transport pentru justificare consum carburanti. Carburantul neinregistrat in FAZ se da jos. Inclusiv pentru masinile folosite de administratori si cumparate pe firma. Mare atentie.
Da, daca eu cumpar si folosesc combustibilul. Dar daca eu inchiriez masina si clientul alimenteaza (cumpara si foloseste) combustibil) ce FAZ mai intocmesc?
mihaela_cva a scris:

. Dar daca eu inchiriez masina si clientul alimenteaza (cumpara si foloseste) combustibil) ce FAZ mai intocmesc?


Nu se completeaza, in aceasta situatie FAZ.
Am si eu o mica nelamurire,dvs. ati spus : se cere FAZ "Se cere FAZ-ul la toate controalele de la finante si de la garda si RAR' , inclusiv pentru masinile folosite de administratori si cumparate pe firma. Se cere , dar se specifica legislativ ca trebuie FAZ ? Daca da va ROG mult sa-mi spuneti si mei unde , si daca se aplica indiferent de caz, adica , caoncret cazul meu : sediul social fata de punctul de lucru :20km - activitate zilnica (trebuie sa justific zilnic de ce merg la slujba cu masina?) Multumesc mult.

Alte discuții în legătură

Foile de parcurs, obligatorii sau nu? iuli-ana iuli-ana conform og 195/2002 aprobata prin legea 49/2006 foile de parcurs erau obligatorii pentru persoanele juridice dar prin ordiunul 69/20.08.2007 a fost abrogat ... (vezi toată discuția)
Decontare cheltuiala combustibil mari.a mari.a Spuneti-mi va rog sub ce forma as putea sa decontez cheltuiala cu combustibilul unui angajat care vine cu masina personala la serviciu? Precizez ca ... (vezi toată discuția)
Consum masini persoana juridica ianuarie ianuarie Buna ziua Daca sunt o societate care detine masini ce transporta marfa, sunt obligat sa am un document intern in care sa fie precizat consumul ... (vezi toată discuția)