avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... se restituie TVA la o masina in leasing pe societate ?
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

se restituie TVA la o masina in leasing pe societate ?

buna ziua, se restituie valoarea TVA la o masina achizitionata in leasing pe societate? cand? la sfarsitul leasingului cand cumperi masina de la ei ca practic pana atunci sunt utilizator al masinii, valoarea reziduala are si ea TVA se restituie? ca este o suma considerabila de 20% din 30000 euro si TVA-ul la fel?
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 17:36, 9 Decembrie 2011
este deductibila TVA aferenta avansului si ratelor de capital in cazul transmiterii folosintei bunurilor in cadrul unui contract de leasing financiar, intrucat aceasta operatiune este considerata o prestare de serviciu si nu o livrare de bunuri.

valoarea reziduala reprezinta valoarea la care se face transferul dreptului de proprietate asupra bunului ce face obiectul contractului de leasing, iar TVA aferenta nu este deductibila, operatiunea fiind considerata o livrare de bunuri la aceasta valoare. dreptul de deducere a tva aferenta achizitiilor de autovehicule a fost limitat, cu exceptia celor prevazute la art. 145^1 din codul fiscal.

daca utilizatorul/locatarul este o persoana platitoare de tva, are dreptul la rambusarea taxei achitate/datorate pentru avansul si ratele de capital, prin depunerea unui decont negativ de tva cu optiune de rambursare al carui sold este mai mare de 5.000 lei.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva deductibil contracte de leasing bbn_1982 bbn_1982 Buna. Am cumparat o masina in leasing inainte de 01.05.2009. Pot sa deduc tva-al aferent, sau numai firma de leasing il poate deduce? (vezi toată discuția)
Valoare reziduala cuprinsa in rata diana81 diana81 Sunt nedumerita daca am valoarea reziduala prinsa in rata si primesc factura in fiecare luna cu rata si valoarea reziduala TVA AFERENT VALORII REZIDUALE ... (vezi toată discuția)
Tva leasing si cheltuieli aferente rallia rallia Buna seara, rog luminati-ma,ca tare mi se par incurcate caile iadului!!!!..:Onu sunt de specialitate ,economic vorbind.. CAZ: Un srl cu 2 asociati, fara ... (vezi toată discuția)