avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii plata zile co neefectuat
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

plata zile co neefectuat

Cum se platesc zilele de concediu de odihna neefectuat?Ex. salar incadrare 804 lei,ile de concediu de platit 10.
Cel mai recent răspuns: ancaciu , utilizator 21:38, 9 Decembrie 2011
In cazul incetarii raporturilor de munca angajatorul are obligatia platii drepturilor aferente concediului neefectuat. Se plateste odata cu lichidarea.
Sper ca nu va referiti la calcul, sunteti economist si v-as jigni daca va explic modul de calcul.
Daca am pus o intrebare ,inseamna ca ma intereseaza un raspuns concret,Nu m-am inscris pe aceasta pagina sa ironizez pe nimeni si nici sa ma bat cu pumnii in piept cat sunt de desteapta.V-ati gandit o secunda ca exista o multime de economisti in tara asta care nu fac sector personal-salarizare si altii care nu profeseaza deloc in domeniu?Va multumesc oricum pt.prima parte de raspuns,aia o stiam.
Ca sa respectam intocmai prevederile codului muncii, facem media pe 3 luni anterioare:
(presupunem ca angajatul a lucrat luni intregi)

noiembrie- 804 lei 22 zile lucrate
octombrie- 804 lei 21 zile lucrate
septembrie- 804 lei 22 zile lucrate
TOTAL 2412 lei 65 zile lucrate

media pt. 1 zi CO = 2412 : 65 =37,1 lei

se calculeaza si media din luna in care se efectueaza CO sau se compenseaza:
media pt. 1 zi CO = 804 : 20 = 40,2 lei.

Se va plati cu valoarea mai mare:

ind. CO = 40,2 x 10 = 402 lei.

Ultima modificare: Vineri, 9 Decembrie 2011
ana-cer, moderator
Temeiul juridic al determinarii bazei de calcul pentru indemnizatia aferenta concediului de odihna este dat de art. 150 din Codul muncii, si anume:
(1) Pentru perioada concediului de odihnă salariatul beneficiază de o indemnizaţie de concediu, care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.
(2) Indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale prevăzute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu.
..

Un mod de calcul gasiti aici:
[ link extern ]



Multumesc frumos ana_cer.Am calculat si eu media ultimelor 3 luni,dar nu stiam daca e bine asa,partea cu luna in care se plateste ,nu o stiam.
Sarbatori fericite!

Alte discuții în legătură

Calcul concediu de odihna dupa o luna de concediu medical! oanaelena88 oanaelena88 Buna ziua! Va rog mult sa ma ajutati la calculul concediului de odihna aferent lunii noiembrie 2014, in conditiile in care eu in luna august am avut concediu ... (vezi toată discuția)
Cum se calculează indemnizația ? oanaportar oanaportar Hristos a înviat ! Vă rugăm frumos să ne ajutați cu un sfat. Un angajat are 3 zile de concediu neefectuate din 2019 si 5 zile din 2020. Restul ... (vezi toată discuția)
Plata zile concediu neefectuate syka syka Buna seara! Pe data de 31 decembrie imi inceteaza CIM si as dori sa imi raspundeti la intrebarea : cati bani trebuie sa imi plateasca angajatorul pentru 13 ... (vezi toată discuția)