avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM INCHEIAT FARA CCM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM INCHEIAT FARA CCM

nu pot sa cred
deci contract individual de munca incheiat fara a fi trecut ccm-ul la nivel de angajator....sau au ,,omis"" acest aspect.
in aceasta situatie ce contract colectiv de munca se aplica?
avand COR 838332 CONDUCATORI DE MASINI SI UTILAJE TERASIERE.
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 17:26, 13 Decembrie 2011
Legea dialogului social prevede obligativitate pentru negocierea CCM, nu si pentru incheierea lui. Deci se poate incheia CIM si fara CCM.
1. E si vina dvs. ca nu ati solicitat sa cititi si CCM aplicabil unitatii, la data cand ati semnat CIM.
2. Nu ne putem da seama de ce ramura apartineti, dupa codul COR, ci dupa codul CAEN.
3. Este posibil sa nu se aplice nici un CCM.
C.i.m. se incheie fara a fi nevoie de existenat unui ccm aplicabil angajatorului .. pentru a cunoaste ce ccm este aplicabil angajatorului ar trebui sa stim codul CAEN al obiectului de activitate al acestuia .. in prezent, exista o serie de ccm la nivel de ramura in vigoare.
6832 - Administrarea imobilelor pe baza de comision sau contract din anul 2005
Cod CAEN anul 2008 - 4521
Ultima modificare: Duminică, 11 Decembrie 2011
cristian_z, utilizator
Codul CAEN 4521 apartine de ramura constructii .. in acest caz, exista ccm la nivel de ramura constructii in vigoare ... Contractul Colectiv de Munca la nivel de ramura Constructii si actele aditionale la acesta il gasiti aici:
[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Concediere art 65 (1) desfiintare loc de munca anymaryh anymaryh Buna seara! va rog sa ma ajutati cu cateva raspunsuri: 1. termenul de preaviz de 20 zile lucratoare este de la data comunicarii, de ex. prin posta, este ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post nick20_2005 nick20_2005 Buna ziua! Am fost anuntat ca se va desfiinta postul(programator IT), dupa aprox 1 an de la angajare, insa nu am primit inca o notificare in scris. Conform ... (vezi toată discuția)
Concedierea colectiva elenadragoi2008 elenadragoi2008 salut, firma la care lucrez se inchiriaza iar patroni noi ne preiau pe unii dintre noi, iar ceilalti intra in somaj, va rog sa imi spuneti ce drepturi avem, ... (vezi toată discuția)