avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Calcul pret apa calda si repartizare pierderi
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Calcul pret apa calda si repartizare pierderi

1) Cum se calculeaza apa calda, pretul acesteia?
Administratorul , desi i-am dat indexul citit de la apometre de 3 m apa calada si 4 metri apa rece am vazut ca pe listele de plata e trecut 3 m apa calda si 7 apa rece. Cand am intrebat de ce a trecut mai mult cu 3 m la apa rece decat am dat eu indexul, a motivat ca apa calda se plateste odata ca apa calda si odata ca apa rece. Este normal asa?
2) Cum se repartizeaza pierderile de apa pe asociatie (diferentele de la apometrul central si cele predate de locatari) pe nr de persoane sau pe apartament?

As dori daca se poate va rog pentru cele doua probleme o baza legala pentru a putea merge la administrator cu argumente legale!

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 14:37, 10 Decembrie 2011
1. Administratorul a procedat corect pe liste.
In rubrica de AC este costul agentul termic care v-a incalzit cei 3 mc de AC pe care i-ati folosit.
Furnizorul de energie termica, mai nou, de vreo 3 ani de zile - ma mir ca n-ati observat pana acum - factureaza numai costul agentului termic de care raspunde el. Acesta il instiinteaza pe furnizorul de apa potabila (rece) care ii da lui apa pe care o incalzeste si o furnizeaza ca AC, asupra debitului citit pe contorul dv. de AC si ... furnizorul de apa rece factureaza, alaturi de AR consumata ca atare, si apa rece incalzita cu agent termic.
Pe rubrica de AR vi s-a repartizat totalul consumului de apa AR + AC, asa cum exista in factura venita de la furnizorul de AR.
Daca cereti administratorului cele doua facturi, de la furnizorul de agent termic si de la furnizorul de AR va veti lamuri.

2. Repartizarea acestor diferente se face conform cu cele stabilite in asociatia dv.
ANRSC (Autoritatea Nationala de Reglementare a Serviciilor Comunitare) recomanda repartizarea pe cota-parte indiviza, dar fiecare asociatie isi face propriul regulament.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sa stiu exact cat am de plata pe luna respectiva la apa calda-calcul matematic CYBORG CYBORG Buna ziua! Va rog frumos sa-mi spuneti si mie in detaliu cum pot sa-mi calculez cu pixul pe hartie(deci matematic,exact) cat avem de plata(suntem doua ... (vezi toată discuția)
"agentul termic" inseamna caldura? ContSters279729 ContSters279729 M-am debransat de la sistemul de incalzire la jumatatea lunii octombrie 2012 ( am adus la cunostinta asociatiei de propietari mi-au dat un numar de ... (vezi toată discuția)
Cat costa un metru cub de apa rece si unul de apa calda in orasul constanta??? marianb13 marianb13 as vrea sa stiu cat costa un metru cub de apa rece si unul de apa calda pt judetul Constanta....si as vrea sa mai stiu daca afirmatia e corecta : 1 mc de apa ... (vezi toată discuția)