avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... \\"Agentul termic\\" inseamna caldura?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

"Agentul termic" inseamna caldura?

M-am debransat de la sistemul de incalzire la jumatatea lunii octombrie 2012 ( am adus la cunostinta asociatiei de propietari mi-au dat un numar de inregistrare ) dupa care am optat pt o centrala termica de apartament, contuarul de gaz mi-a ajuns pe 13 decembrie 2012, pe luna noiembrie ,decembrie 2012 apare pe lista de plata ( pe langa apa rece si apa calda consumata AGENT TERMIC ) in conditiile in care blocul nu a beneficiat absolut de loc caldura , este normal asa ceva ? cei de la asociatie mi-au zis ca agentul termic reprezinta apa calda . avem pe luna decembrie ( 8 m apa rece 51.77 + dif ar 4.70 , 4 m apa calda 25.70 + dif acm 12.80, agent termic 32. 98 + dif agt 11.88). astept ceva lamuriri din partea celor care sunt in masura sa o faca .
Cel mai recent răspuns: darida , utilizator 23:01, 31 Ianuarie 2013
Apa calda este facturata de catre furnizorul de apa calda si caldura din localitate.
Pe factura apar numai costurile cu agentul termic care incalzeste apa calda.

Pe langa acest cost se adauga si costul apei reci care a fost incalzita si vine la bloc pe coloana de apa calda.
Aceste costuri sunt evidentiate separat pe factura furnizorului de apa rece din localitatea dv.

Deci la asociatia dv. costul unui mc de apa calda = costul pentru 1 mc al agentului termic care incalzeste apa + costul 1 mc de apa rece.
Cand puneti o intrebare in forum trebuie sa explicati foarte clar ce vreti sa aflati.
Ziceti ca v-ati deconectat de la reteaua de incalzire, ba mai mult intoata aceasta perioada de timp in tot blocul nu s-a ”pornit incalzirea.
Trebuia sa ne explicati daca odata cu deconectarea de la sistemul centralizat de incalzire, ati optat si la deconectarea de la reteaua de apa calda menajera, avand in vedere ca ati fost conectat la reteaua de gaze naturale abia pe 13 decembrie 2012, data la care teoretic puteati sa va preparati apa cala prin centrala proprie.
Eu asa inteleg: dvs. nu v-ai deconectat de la reteaua de apa calda, ati consumat ca toata lumea din bloc, facturile de la furnizor nu s-au ”inchis” cu consumurile declarate de catre toti proprietarii din bloc, asa ca cel care a facut repartizarea cheltuielilor a repartizat costuri pentru diferente la toate capitolele: apa rece, apa rece pentru apa calda, agent termic pentru incalzirea apei calde.
Daca situatia este alta, vina va apartine ca nu ne-ati explicat clar, insa puteti merge la asociatie si intrebati si clarificati din ce motiv vi s-au calculat diferente la agent termic daca dvs. nu ati consumat apa calda.
Pentru ca am fost si eu intr-o situatie asemanatoare administratorului dvs. (un prop. s-a deconectat de la incalzire, a ramas conectat la apa calda inca vre-o 3 luni - lipsa proiect/aprobari, lipsa de aparate de masura, birocratie, lipsa de stimulente), astfel ca dupa ce omul si-a pornit centrala, a uitat sa mai vina la asociatie sa comunice acest lucru si sa intocmim un PV de deconectare, astfel ca inca o luna i s-au facut repartizari la ”agent termic”. Nu cumva sunteti in aceeasi situatie?
"Agent termic" reprezinta lichid de transport a energiei termice, apa calda folosita pentru incalzire. Agentul termic nu incalzeste apa calda.
Apa calda de consum este formata din costul apei reci +costul energiei termice necesare incalzirii ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pret apa calda/apa rece in brasov medeus83 medeus83 1.as dori sa stiu de unde pot afla pretul corect al apei calde de care beneficiez.locuiesc intr-un apartament cu centrala de bloc si platesc aproximativ 20 ron ... (vezi toată discuția)
Apa rece pentru ...apa calda! peraspera peraspera Cum calculari dv ceea ce trensmite RADET catre Apa Nova si Apa Nova factureaza? \" 265 mc. apa rece pentru incalzire apa calda. Apoi, Radet scrie ca a consumat ... (vezi toată discuția)
Costul unui mc de ac in conditiile in care exista centrala de bloc chara chara Buna ziua , as dori sa stiu , desi a mai fost un subiect asemanator, cam la cat ajunge costul final, catre consumator, al unui mc de AC in conditiile in care ... (vezi toată discuția)