avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am fost condamnat la 4 ani si 6 luni, cand pot sa ma ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am fost condamnat la 4 ani si 6 luni, cand pot sa ma inscriu la examen pentru redobandirea permisului de conducere?

am fost condamnat la 4 ani si 6 luni pt. incalcarea preved. art 86 alin.2 si art. 87 alin.5 din oug 195/2002. Acolo scrie ca la 6 luni dupa executarea in regim de detentie a pedepsei am voie sa ma inscriu la examen pt. redobandirea permisului de conducere. Daca ma liberez conditionat inainte de executarea in intregime a pedepsei, cele 6 luni se calculeaza de la iesirea din penitenciar sau de la timpul cand pedeapsa se considera ca si executata? multumesc
Cel mai recent răspuns: Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator 16:18, 10 Decembrie 2011
Chiar daca va liberati conditionat, va veti afla tot in executarea pedepsei, pana la expirarea pedepsei aplicate efectiv, moment de la care se va considera pedeapsa executata. Va veti afla intr-un termen de incercare care, in anumite conditii si pentru nerespectarea conditiilor impuse in termenul de incercare, beneficiul liberarii conditionate ar putea fi revocat.
Deci parerea mea este ca doar la data la care pedeapsa se va considera executata veti putea redobandi dreptul de a conduce...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redobandire permis conducere anulat,calcul termen! remus11 remus11 Buna seara,speta este urmatoarea: Y este condamnat pentru infractiuni la legea circulatiel la o pedeapsa de 1 an cu executare+o pedeapsa de 3 ani cu executare ... (vezi toată discuția)
Condamnare cu executare, liberare conditionata, permis auto Ionion1989 Ionion1989 Condamnat la o pedeapsa cu executare de 3 ani si 6 luni in baza art.87 alin.1 din oug 195/2002 si 3 ani in baza art.184 alin.2 si alin.4 cod penal,prin ... (vezi toată discuția)
Liberare conditionata loricag loricag buna ziua am si eu o intrebare:sotul meu a primit o pedeapsa de 9 luni inchisoare la care sau adaugat 3 luni pentru ca avea din urma o condamnare cu suspendare ... (vezi toată discuția)