avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA achizitie intracomunitara de servicii
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

achizitie intracomunitara de servicii

Buna ziua,

Am o firma neplatitoare de tva care are ca obiect de activitate activitati de realizare soft la comanda. Doresc sa fac o achizitie intracomunitara de servicii din Franta (cumpararea unui domeniu internet pentru care se plateste a taxa anuala). In acest caz trebuie sa ma inregistrez ca platitor de tva? Trebuie sa ma inregistrez in ROI? Ce declaratii trebuie sa depun pentru aceasta achizitie? Trebuie sa platesc tva in Romania?
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 20:37, 12 Decembrie 2011
inainte de a beneficia de acest serviciu, trebuie sa va inregistrati in scopuri de tva intracomunitar prin depunerea decl. 091 si sa va inscrieti in ROI prin depunerea formularului 095.
dupa efectuarea achizitiei trebuie sa depuneti decontul special de tva, formular 301 si sa achitati tva 24% care se aplica asupra bazei din factura fara tva a furnizorului.
de asemenea trebuie sa depuneti decl. 390Vies.

decl. 301 si 390 se depun pana pe data de 25 a lunii urmatoare celei in care ia nastere exigibilitatea tva pe codul de inregistrare in scopuri de tva nou primit, nu pe CUI-ul eliberat de ORC.
deci locul prestarii serviciului este considerat in Romania iar furnizorul imi emite factura fara tva? in temeiul carui articol din codul fiscal?
133, alin 2
si in cazul achizitiilor extracomunitare de servicii cum se procedeaza?
se depune numai decontul special de tva, formular 301, fara a mai fi nevoie de 091, 095 si 390, nefiind operatiuni intracomunitare.

Alte discuții în legătură

Tva intracomunitar sorion61 sorion61 Vreau sa infiintezt o firma de consultanta IT si sa ofer consultanta IT unei firme din Germania. Trebuie sa ma inregistrez ca platitor sau neplatitor de ... (vezi toată discuția)
Srl neplatitor tva inregistrat in roi adi1970 adi1970 SRL platitor de TVA lunar in 2010, cifra de afaceri pentru 2011 de 9000 Euro, inregistrat in ROI cu achizitii intracomunitare in valoare de 6000 Eur in 2011, a ... (vezi toată discuția)