avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale majorare capital social
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

majorare capital social

buna ziua.
vrem sa facem majorare capital prin introducere de nou asociat .firma care isi mareste capitaluleste un srl cu unic asociat iar noul asociat v-a fi tot un srl.as vrea sa stiu cum sa formulez hotararea de marire a capitalului social . Am ales aceasta varianta pentru ca am inteles ca cesiunea de parti sociale dureaza f mult
Cel mai recent răspuns: rocs , utilizator 20:21, 14 Decembrie 2011
si majorarea de capital, dureaza la fel de mult.
la ONRC mi-au zis ca 5 zile pentru majorare capital
puteti sa imi dati un model de hotarare ? nu stiu cum sa formulez aceasta marire de capital prin introducere de nou asociat.
Majorarea de capital nu dureaza mai mult de 2 zile de la data depunerii dosarului cu documentele necesare, in conditiile in care sunt intocmite corect. Intocmiti act aditional la actul constitutiv in care asociatul unic decide majorarea capitalului social prin aportul adus de viitorul asociat. Obligatoriu in cuprinsul actului sa mentionati cum va fi detinut capitalul social dupa majorare.
la ONRC mi-au zis ca trebuie doar hotarare , nu mai trebuie act aditional.
Imi puteti spune cand se face una si cand cealalta?
:">
Ei spun ca doar hotarare dar pe site-ul lor la ONRC spun ca trebuie si act aditional, mi-am cam prins urechile#-o

Alte discuții în legătură

Cesiune parti sociale ASKIM3GET ASKIM3GET Buna ziua Am un SRL cu asociat unic, care vrea sa cesioneze 10% din firma sotiei. Ce etape trebuie parcurse: Se face decizie asociat unic, contract de ... (vezi toată discuția)
Cooptare asociat si majorare capital aport asociat ramonagrig ramonagrig Cooptare asociat si majorare capital cu aport asociat pe care vreau sa il trec si administrator. Buna ziua, Am un SRL din 2016, cu asociat unic- ... (vezi toată discuția)
Cesiune si majorare capital social cu aport popescu_car popescu_car Am mare nevoie de ajutor. Am asociat unic care iese si intra altul tot ca asociat unic care pe langa capitalul social de 200 ron vrea sa aduca un utilaj de ... (vezi toată discuția)