avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... program de lucru inegal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

program de lucru inegal

cum trebuie specificat programul de lucru inegal in cim daca salariatul lucreaza 12-36 ore. multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:16, 18 August 2012
Art. 115
(1) Pentru anumite sectoare de activitate, unitati sau profesii se poate stabili prin negocieri colective sau individuale ori prin acte normative specifice o durata zilnica a timpului de munca mai mica sau mai mare de 8 ore.
(2) Durata zilnica a timpului de munca de 12 ore va fi urmata de o perioada de repaus de 24 de ore.

Art. 116
(1) Modul concret de stabilire a programului de lucru inegal in cadrul saptamanii de lucru de 40 de ore, precum si in cadrul saptamanii de lucru comprimate va fi negociat prin contractul colectiv de munca la nivelul angajatorului sau, in absenta acestuia, va fi prevazut in regulamentul intern.
(2) Programul de lucru inegal poate functiona numai daca este specificat expres in contractul individual de munca.


Se va scrie 12/24 sau 12/36 daca asa este specificat in RI.
Buna dimineata,
Parerea mea ar fi sa stabiliti impreuna cu salariatulu un timp de lucru fix: ori 12 ore/zi sau 36 de ore. Atunci va trebui sa respectati art. 115,116 care prevad urmatoarele:
ART. 115
(1) Pentru anumite sectoare de activitate, unităţi sau profesii se poate stabili prin negocieri colective sau individuale ori prin acte normative specifice o durată zilnică a timpului de muncă mai mică sau mai mare de 8 ore.
(2) Durata zilnică a timpului de muncă de 12 ore va fi urmată de o perioadă de repaus de 24 de ore.
ART. 116
(1) Modul concret de stabilire a programului de lucru inegal în cadrul săptămânii de lucru de 40 de ore, precum şi în cadrul săptămânii de lucru comprimate va fi negociat prin contractul colectiv de muncă la nivelul angajatorului sau, în absenţa acestuia, va fi prevăzut în regulamentul intern.
(2) Programul de lucru inegal poate funcţiona numai dacă este specificat expres în contractul individual de muncă.
Iar un alt art. 118 va da voie , insa cu acordul angajatului in cauza, sa stabiliti programe individualizate de munca.
Asa cum v-am scris si mai sus stabiliti un timp de lucru, si timpul de lucru stabilit il veti putea trece in CIM.
Sper sa va foloseasca informatiile
O zi buna
Am o societate comerciala ai carei angajati lucreaza 4 zile de la 12 la 23 cu pauza de o ora, apoi au 4 zile libere. Din punctul meu de vedere, programul de lucru este unul inegal, motiv pentru care vreau sa intocmesc un act aditional la CIM cu modificarea programului de lucru. Problema e ca nu stiu cum sa specific programul de lucru, intrucat nu poate fi incadrat gen 12 cu 28.... De asemenea, cum ar trebui sa sune actul aditional? Maultumesc frumos!
Trebuie mentionat astfel : durata timpului de munca 8 ore/zi , repartizat inegal .. repartizarea facandu-se astfel .....
ok intrebarea mea este am 4 paznici cum ar trebui sa fac daca lucreaza 12 cu 24.dupa astea 12 cu 24 cum ar trebui sa fie 12 cu 48 sau 12 cu 36?

Alte discuții în legătură

Timpul de lucru in ture mariandinu1985 mariandinu1985 buna ziua am si eu o intrebare lucrez in ture 24/48 iar in luna decembrie am efectuat 240 de ore , in ianuarie am o singura tura libera urmand ca din nou sa ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare, in weekend SiminaDiana SiminaDiana Buna ziua, Intrebarea mea ar fi urmatoarea: In conditiile in care sunt obligata sa lucrez sambata si duminica (fara zile libere in timpul saptamanii), ... (vezi toată discuția)
Program de lucru 84Andrei 84Andrei [b]Buna ziua spuneti-mi daca este legal un program de munca 24 ore de minca cu 24 libere,mentionez ca eu lucrez de o saptamana la o firma de paza si acesta e ... (vezi toată discuția)