avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 382 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Buna ziua am si eu o problema mai delicata: am o prietena care locuieste la mine in Brasov , este plecata de la sot din cauza neintelegerilor ea fiind din Hunedoara si ar vrea sa inainteze actele de divort dar din auza banilor nu se poate deplasa acolo (nu are servici) , cum ar putea sa inainteze divortul fara a se deplasa acolo , se poate sa trimita actele scanate pe mail sau prin recomandata , nu au bunuri de impartit si nici copii. Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 21:11, 14 Decembrie 2011
Nu,divortul trebuie sa/l depuna personal si sa ceara judecatorului sa delege un avocat din oficiu din Deva sa o reprezinte in instanta.De obicei se termina totul in doua termene.
eu in locui ei asi apela la un prieten sa ma ajute cu niste bani pentru o vreme...ce zici ?
pe de alta parte actiunea de divort poate fi trimisa si prin posta cu confirmare de primire, insa va trebui sa se prezinte personal la termenele de judecata.Daca nici asta nu vrea, trebuie neaparat sa-si angajeze un avocat.
Nu stiu daca se poate inainta divort prin posta.Pe cale administrativa ar trebui sa se puna de acord cu sotul in toate privintele ca sa poata divorta.Daca sotul nu este de acord cu divortul va trebui deschisa actiune in instanta la Hunedoara.Cineva trebuie sa se ocupe de asta acolo,eventual un avocat care ....costa.Si oricum daca inainteaza ea divortul la tribunal trebuie sa se prezinte cand este citata.
Cererea de divort este personala si trebuie depusa la registratura instantei de partea care intenteaza actiunea...de asemensa, la primul termen trebuie sa fie prezenta in sala. Insa exista si posibilitatea de a desface casatoria in fata notarului (daca ambii soti sunt de acord - dureaza si costa mai putin)!
multumesc pt raspuns dar nu aveti idee cam cat costa la notar?

Alte discuții în legătură

Intrebare referitoare la divort si dna SimionLiliana SimionLiliana Sa presupunem ca avem un cuplu sot-sotie. El lucreaza intr-un minister. El este retinut de DNA si ajunge in arest pt 29 de zile. Ea afla, cu ocazia asta, ca ... (vezi toată discuția)
Divort ro_red_rosu ro_red_rosu Buna ziua, Eu si sotul divortam prin comun acord, nu avem copii, suntem chemati pe 29 septembrie 2010. Eu nu ma pot prezenta. Cum pot proceda? Sa angajez ... (vezi toată discuția)
Ajutooooor!!!!!!!cine ma poate ajuta? bobobobo bobobobo am un prieten care vrea sa divorteze....da ea nu vrea ....din cate am inteles eu daca el inainteaza cererea de divort tb musai sa se prezinte.....dar daca ea ... (vezi toată discuția)