avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... radar
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

radar

Daca ma opreste poilitia rutiera pe motiv ca am circulat prin localitate cu 90 km/h si solicit sa vad imaginea cu masina si viteza inregistrata de ap. radar acestia refuzand cum procedez? Mi se intocmeste un pv pe care pot sa-l contest doar in justitie? Pot sa-i cer d-lui politist ordinul de srv. si buletinul de verificare metrologica al ap. de mas. a vitezei?
Cum procedez ,il cred pe cuvant?
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 02:28, 16 Octombrie 2008
daca nu vi se arata cele solicitate de dumneavostra, refuzati sa semnati procesul verbal si consemnati aceste lucruri si la obiectiuni.Dupa ce va fi comunicat, in termen de 15 zile formulati plangere in instanta.
Este indicat sa faceti obiectiuni si sa fie consemnate in procesul-verbal.
Apoi, dupa depunerea plangerii, in instanta veti putea sa va faceti apararile.

avocat Claudiu Lascoschi
Ca sa poata face obiectiuni trebuie sa semneze. Una este sa nu recunoasca fapta si alta sa refuze sa semneze. Trebuie avut in vedere daca radarul era in mers sau stationa. Daca stationa trebuie verificat daca erau si alte masini in apropiere care ar putea induce erori. Speta este vasta. Ca sa puteti contesta verificati daca pv este completat corect cu datele dumneavoastra si daca incadrarea faptei este corecta.
Poate formula obiectiuni fara a semna procesul verbal.Este obligatia agentului constatator de a aduce la cunostinta contravenientului acest drept si are obligatia sa consemneze in procesul verbal tot ce mentioneaza acesta.
Obligatia organului de politie exista dar mai trebuie sa o si respecte.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Metode de atac al proceselor verbale raiderstorm raiderstorm Am gasit cateva metode de atac al p.v-urilor dar nu stiu sigur care sunt adevarate si care sunt false si dc se poate indica, mentionata si sursa care afirma ... (vezi toată discuția)
Sanse de a castiga o contestatie clncsm clncsm Buna ziua. As avea nevoie de un sfat, nemaiavand de-a face pana in prezent cu nici un fel de proces. Am fost surprins de o camera radar fixa, depasind viteza ... (vezi toată discuția)
Radar in mers Spin265 Spin265 Buna ziua. Mergeam prin localitate cu viteza de 80km/h cand de pe contrasens de deplasa un autoturism de politie berlina. Dupa ce am ajuns acasa, fiind din ... (vezi toată discuția)