avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariul de baza si sporurile
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariul de baza si sporurile

Ordinul 64/2003 modificat precizeaza:

"1.Salariul de bază lunar brut: ...lei
2.Alte elemente constitutive:
a)sporuri ... ;
b)indemnizaţii ... ;
b1)prestaţii suplimentare în bani .......;
b2)modalitatea prestaţiilor suplimentare în natură ...........;
(la data 14-iun-2011 punctul 2., litera B. din anexa 1, capitolul 10 completat de Art. I, punctul 6. din Ordinul 1616/2011 )
c)alte adaosuri ...."

Salariul de baza brut contine sau nu si "alte elemente constitutive" sau aceastea sunt extra?
Cel mai recent răspuns: lumifatu , utilizator 08:39, 19 Decembrie 2011
Pentru o mai buna edificare cu privire la notiunea de salariu brut/net va recomand urmatorul link:
[ link extern ]
Art. 160.Codul Muncii [elementele salariului]

Salariul cuprinde salariul de bază, indemnizaţiile, sporurile, precum şi alte adaosuri.

Uneori insa,anumite sporuri pot fi incluse in salariul de baza brut. In aceste situatii, se face mentiunea in cim.care sunt acele sporuri .
si in cazul in care iti este trecut doar salariul de baza, salariul brut dar nu iti specificate sporurile continute in acesta, de unde stim noi care sunt aceste sporuri?
va intreb pentru ca mie mi se spune ca salariul de baza contine sporul de vechime dar acest spor nu este specificat in ce procent se calculeaza la salariul de baza si nici nu am fost intrebata inainte de a mi se hotari salariul, daca mai am vechime, cata sau sa aduc vreun document in acest sens!
pe fluturasul de salariu nu ar trebui sa apara salariul de baza la acre se adauga sporurilr respective pe langa toate acele taxe si impozite care se ducla stat?
In c.i.m. trebue prevazut ca sporurile sunt incluse in salariu ... sporurile incluse in salariu nu apar in fluturasul de salariu , apare numai salariu brut ...

Sporurile acordate de catre un angajator sunt prevazute in : ccm aplicabil angajatorului, in reg.intern al acestuia , in c.i.m. sau in acte normative - in principiu, valabil pentru sectorul bugetar -.
@lumifatu,


Consultati-va contractul individual de munca pe care l-ati incheiat cu angajatorul dvs,respectiv clauza referitoare la salarizare,precum si contractul colectiv de munca la nivel de unitate/ramura daca exista unul valabil .Ar trebui sa va edificati studiind cele 2 documente daca sporul de vechime este sau nu inclus in salariul de baza brut si in ce conditii se acorda acest spor.In cazul in care este inclus,de regula in statul de plata apare doar salariul de baza brut.Pentru ca spuneti ca nu ati fost intrebata totusi despre vechimea anterioara,s-ar putea ca intr-adevar salariul de baza sa includa si sporul de vechime,dar posibil ca dvs. sa nu beneficiati inca de acest spor,sunt angajatori care nu iau in calcul decat vechimea realizata in unitatea lor si nu intreaga vechime .

Alte discuții în legătură

Plata orelor de noapte MihaDrag MihaDrag orele de noapte prestate de cateva ori intr-o luna de un salariat muncitor se pot plati in baza graficului sau se face un act ... (vezi toată discuția)
Spor de fidelitate florinrohan florinrohan La firma la mine se spune in CCM ca avem dreptul in fiecare luna in afara salariului de baza , de spor de fidelitate dupa cum urmeaza :5% pentru primii 3 ani ... (vezi toată discuția)
Contract individual de munca Costy S Costy S Buna dimineata, Daca vrem sa angajam un agent de vanzari cu salariu minim, putem invoca in contractul individual de munca si un comision din vanzari? Va ... (vezi toată discuția)