Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Buna ziua,
Daca am avut contractul de munca suspendat 1 an cu acordul angajatorului deoarece din initiativa mea am plecat la un master in strainatate iar acum revenita in tara, reiau relatiile de munca(fiind insarcinata in 4luni), cei 85% vor fi calculati doar la veniturile ce le voi obtine de acum incolo pentru urmatoarele 5 luni de munca si sarcina? Nu conteaza deloc veniturile obtinute inaintea plecarii in strainatate la studii daca am plecat cu acordul angajatorului?(mentionez ca, pe perioada studiilor nu am obtinut deloc venituri)?
Multumesc anticipat.
Perioada lucrata anterior plecarii din tara nu va fi luata in cosiderare, pentru ca legea spune c ase iau in considerare ultimele 12 luni anterior nasterii copilului.
Legea mai spune ca daca mama este studenta la zi va putea beneficia de indemnizatie pentru crestere si ingrijire copil, dar nu se mentioneaza nimic despre tara in care se fac respectivele studii la zi.