avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 257 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Exceptia lipsei de interes
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Exceptia lipsei de interes

Buna seara,

Pot invoca cu succes in recurs la Curtea de Apel (ultima mea cale de atac) exceptia lipsei de interes intr-un proces de anulare a unui certificat de mostenitor dupa bunica mea ?
Precizez ca eu (in calitate de parat) am castigat prima oara la fond, apoi partea adversa (care nu este implicata direct in mostenire) a facut recurs pe baza art. 88 / Legea 36/1995, pentru faptul ca i-au fost lezate interesele de a promova o actiune prin care sa obtina o hotarare care sa tina loc de act autentic de v/c, prevalandu-se pe o chitanta de mana, litigiul s-a rejudecat in fond, au adus martori care nu au spus adevarul, instanta de fond de la rejudecare, le-a dat dreptate, pe baza declaratiilor mincinoase, s-a retinut ca tatal meu, decedat in 1997, a acceptat in mod tacit succesiunea dupa bunica (prin faptul ca a inmormantat-o pe bunica si ca dupa inmormantare ar fi preluat niste mobila din locuinta instrainata).
Precizez ca exista dovezi ca martorii nu au spus adevarul si ca exista mai multe contradictii intre interogatoriile luate reclamantilor (reclamantii sunt divortati, dar nu au facut partajul pe acea casa si teren) si marturii.
Precizez ca in momentul semnarii chitantei de mana, in 1976, bunica mea traia si nu rezulta din nici un act ca dansa a acceptat aceasta instrainare. Bunica mea a decedat la 2 luni de la realizarea chitantei de mana de catre tatal meu, fara consimtamantul dansii.
Precizez ca, desi avocatul care ma reprezinta a depus inscrisuri care demonstreaza marturia mincinoasa a martorilor de la rejudecare in fond si a subliniat contradictiile flagrante chiar intre interogatoriile reclamantilor (care sunt divortati din 1988), nu mai vorbim de celelalte contradictii cu marturiile mincinoase, am pierdut si in Apel si acum astept hotararea ca sa fac recurs la Curtea de Apel.

Astept raspunsurile Dvs.

Cu stima,

Sorin
Ultima modificare: Duminică, 18 Decembrie 2011
ContSters222775, utilizator
ce sa intelegem ca a existat o actiune prin care sa obtina o hotarare care sa tina loc de act autentic de v/c? daca da, ce s-a intamplat?

Ultima modificare: Duminică, 18 Decembrie 2011
Antoanela Geaman, Avocat
Buna seara,

Aceasta actiune, prin care partea adversa mie doreste sa obtina o hotarare care sa tina loc de act autentic de v/c, este suspendata pana la solutionarea litigiului curent pe rol, de anulare a certificatului meu de mostenitor, in care sunt parat. Ne judecam de doi ani.
Precizez ca in Apel, desi avocatul care ma reprezinta a depus inscrisuri care demonstreaza marturia mincinoasa a martorilor de la rejudecare in fond si a subliniat contradictiile flagrante chiar intre interogatoriile reclamantilor (care sunt divortati din 1988), nu mai vorbim de celelalte contradictii cu marturiile mincinoase, am pierdut si in Apel si acum astept hotararea ca sa fac recurs la Curtea de Apel.

Cu stima,

Sorin
Ultima modificare: Duminică, 18 Decembrie 2011
ContSters222775, utilizator
cum am spus, pana nu se vede concret ce scrie in hotarari, inclusiv in cincheierea de suspendare nu se poate pronunta nimeni competent.
in general daca o instanta a apreciat deja ca dosarele au legatura insemna ca au avut motive.
Multumesc pentru raspunsuri.
Sunt totusi derutat.

Toate cele bune.

Cu stima,

Sorin
Chitanta din 1976 a stat la baza solicitarii pronuntarii unei hotarari care sa tina loc de act vanz-cumparare,in 2009?Dreptul acesta e prescris in dosarul suspendat.Dar ce calitate are acea persoana, reclamantul?A justificat calitatea procesuala activa in dosarul pe rol?
Ultima modificare: Duminică, 18 Decembrie 2011
avvalentina, utilizator

Alte discuții în legătură

Plangere penala ContSters222775 ContSters222775 Am descoperit ca un martor a depus maturie mincinoasa intr-un proces civil pentru anularea certificatului meu de mostenitor (am dovezi scrise care infirma ... (vezi toată discuția)
Acceptare tacita a succesiunii ContSters222775 ContSters222775 Buna seara, Am urmatoarea speta: Bunica mea a decedat in anul 1976 iar tatal meu a decedat in anul 1997. In momentul de fata eu am un certificat de ... (vezi toată discuția)
Recurs la curtea de apel ContSters222775 ContSters222775 Buna ziua, In cadrul unui Apel la un proces civil, de anulare a unui certificat de mostenitor, mi s-a respins reaudierea martorilor de la rejudecare in ... (vezi toată discuția)