avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... CONTRIBUTIE CNAS PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

CONTRIBUTIE CNAS PFA

Buna ziua.

Administratorul unui PFA mai este obligat sa plateasca contributia de 5,5% la Casa de Sanatate din venitul net daca este angajat cu contract individual de munca la o alta societate?

Multumesc. :)
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 09:30, 19 Decembrie 2011
este vorba de titularul de pfa, si da, conform legii sanatatii chiar daca sunteti sub un contract individual de munca sunteti obligata sa platiti contributiile la sanatate. nu sunteti obligata in schimb sa platiti la pensie ca pfa
Da..este vorba de titularul PFA-ului. Stiu ca erau si niste exceptii, printre care si ceva referitor la inchirieri. Daca lucreaza pamantul luat in arenda nu se incadreaza la acele execeptii? :D
Raspunsul sta in ordin Nr. 617 din 13 august 2007 al CNAS articolul 9

[ link extern ]

ART. 9
(1) Persoanele care realizeaza venituri din agricultura, potrivit Codului fiscal, cu exceptia persoanelor fizice care au calitatea de angajator sau care realizeaza venituri din activitati independente, au obligatia de a plati contributia asupra acestor venituri.
(2) Contributia pentru veniturile prevazute la alin. (1) se aplica asupra veniturilor care se supun impozitului pe venit.
"1) Persoanele care realizeaza venituri din agricultura, potrivit Codului fiscal, cu exceptia persoanelor fizice care au calitatea de angajator ..."
...sa inteleg ca daca are salariati sau realizeaza venituri din activ. independente nu mai plateste aceasta contributie?
Ultima modificare: Duminică, 18 Decembrie 2011
gina.lucia, utilizator
BUNA ZIUA.Vad ca ati spus ca titularul PFA nu este obligat sa plateasaca la pensii?rog mai multe detalii inclusiv paragraful de lrge.Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Impunere cas alexhh alexhh In anul 2008, intr-o anumita perioada am lucrat pe baza unui contract de prestari servicii. Dupa ce am trecut pe la ANAF si am declarat ce trebuia... astazi am ... (vezi toată discuția)
Cass Serban Aurel Serban Aurel Daca am un contract de munca pe durata nedeterminata si un PFA, de cate ori trebuie sa platesc contributia pentru CASS (vezi toată discuția)
Profesie liberala birta birta daca esti angajat la un sc si esti inregistrat si ca persoana fizica este obligatorie plata contributiei pentru pensii sau numai pentru sanatate ? multumesc. (vezi toată discuția)