avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort + partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort + partaj

Sunt intr-un proces de divort, prima infatisare fiind la sfarsitul lunii februarie. Avocata m-a sfatuit sa cer o anumita suma de bani despagubire conform: art. 388 din Legea nr. 287/2009 privind Codul Civil statuează: “Distinct de dreptul la prestaţia compensatorie prevăzut la art. 390, soţul nevinovat, care suferă un prejudiciu prin desfacerea căsătoriei, poate cere soţului vinovat să îl despăgubească.”
Mi-a venit instiintarea de divort in care imi spune cat este taxa de timbru. Inteleg ca daca platesc acea taxa de timbru si judecatorul nu aproba acea despagubire sunt bani pierduti.
Avem doar 4 ani de casatorie, paratul parasind domiciliul conjugal si acuzat de infidelitate. Ce puteti sa-mi spuneti despe acest articol. Se acorda aceste despagubiri sau nu?
Cel mai recent răspuns: Lavinia Marian , Consilier juridic 10:16, 22 Decembrie 2011
Sfatuiti-va impreuna cu paratorul ales, asupra problemelor si procedurilor ce decurg cu ocazia solutionarii cererii.
Daca dna. Avocat v-a sfatuit astfel, inseamna ca are la indemana si argumentele necesare pentru demonstrarea temeinica a prejudiciului suferit de dvs, in calitate de sot nevinovat. Nu aveti o garantie ca aceste despagubiri se acorda pentru ca decizia este bazata pe convingerea intima a judecatorului in interpretarea argumentelor, vis-a-vis de cererea dvs.
in cazul in care instanta nu va accepta capatul de cerere privind acea despagubire , nu veti avea de pierdut decat banii reprezentand taxa de timbru . (39 ron ).
asta ar fi bine...asta ma interesa de fapt...Avocata mea mi-a spus ca ii pierd daca nu se aproba, ceea ce m-a cam pus pe ganduri. Pot gasi asta undeva: cum ca pierd doar acesti 39 ron nu si banii pentru taxa judiciara de timbru care ar fi in jur de 3000 ron? As fi vrut sa stiyu daca exista precedenta pentru asta, s-auaprobat despagubire pt cineva pana acum?
Multumesc,
Veti plati taxa de timbru si pentru suma pe care o doriti ca despagubire.

Alte discuții în legătură

Divorț cauzat de infidelitate: ce obligații materiale va avea cel vinovat după desfacerea căsătoriei? Amelia Popescu Amelia Popescu Ce probe trebuie să prezinte sotia in instanța/la notar, pentru a demonstra că soțul este infidel iar, pe cale de consecință, în cazul în care este ... (vezi toată discuția)
Ce pot pierde la divort? lmankml lmankml Buna ziua. In aprilie am depus cerere de divort. Sotul meu sustine ca poate cere despagubiri pentru ca a stat in casa ce apartine mamei mele. Impreuna avem doi ... (vezi toată discuția)
Partaj dj_ane2001 dj_ane2001 buna ziua!exista vreo lege care in urma partajului stabileste ca sotul care inseala nu primeste nimic??daca da, care sunt dovezile acceptate ca proba care ... (vezi toată discuția)