avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... intrebare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

intrebare

salutare.
am un salariat cu norma intreaga a carui contract expira pe 15.10. Angajatorul vrea sa-i facem contract pe perioada nedeterminata, dar cu contract de 5 ore/zi si salariul dimunuat proportional.
Intrebarea mea este: merge sa-i fac doar act aditional la contractul vechi in noile conditii? ( nedeterminat de la 15.10, iar norma de munca si salariul modificate de la 01.11)?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:35, 14 Octombrie 2008
Da, faceti un cat aditional la CIM in care modificati durata contractului (cu 10.10, sa zicem), durata muncii si salariul (cu 01.11).
Actul aditional sa intre in vigore cu o data anterioara datei de 15.10.2008 (deci inainte de expirarea CIM pe perioada determinata), altfel va trebui sa incetati vechiul CIM si sa faceti altul nou.
Da, subscriu la cele scrise de dl. Tudor, actul aditional va modifica urmatoarele elemente ale cim:

1. Durata contractului: nedeterminata inceoand cu 15.10.2008

2. Durata muncii: o fractiune de norma de 5 ore/zi, 25h ore/sapt. cu repartizarea... - incepand cu 15.10.2008

3. Salarizare: salariul de baza brut este de .............. ron - incepand cu 01.11.2008.

De ce incepand cu 01.11.2008 - pentru ca asa se fac modificarile de salariu, de la 01 la 30-31 ale lunii trebuie sa aiba un singur salariu. Pe statul de plata nu pot aparea 2 salarii. La itm verifica acest lucru.

Sper ca v-am lamurit.
Ultima modificare: Marți, 14 Octombrie 2008
Doina Elena, Consultant resurse umane
@namiru
@vioreld
ATENTIE! Modificarea duratei CIM (din determinata in nedeterminata) se face inainte de expirarea CIM pe perioada determinata (inainte de 15.10.2008). Altfel, trebuie sa faceti intai incetarea CIM pe perioada determinata si apoi incheierea unui alt CIM pe perioada nedeterminata. Vedeti ca am scris in prima interventie!
Salariile ar trebui sa poata fi modificate cu orice data, nu numai cu 1 ale lunii dar se pare ca cei care au conceput softurile pentru salarii nu au luat in calcul o asemenea posibilitate.
Nu vad de ce cei de la ITM ar respinge un act aditional care modifica salariul in cursul lunii. Unde scrie ca nu pot avea modificare de salariu in cursul aceleiasi luni (adica doua salarii in aceeasi luna)?
Ultima modificare: Marți, 14 Octombrie 2008
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Pentru Namiru am o intrebare: care este temeiul legal prin care nu se poate majora salariul in cursul unei luni? Sub ce aspect verifica ITM acest aspect?
Va intreb pt ca serviciul contabil al unei din societatile cu care colaborez mi-a spus ceva asemanator si dupa ce am intrebat nu mi-au mai raspuns. Daca omul isi negociaza salariul si il obtine de la angajator vine onorat contabilul si ITMul si ii zice ca trebuia sa astepte pana la intai luna urmatoare?
Si apropo... nu vor fi doua salarii pe statul de plata, va fi un salariu si o diferenta provenita din majorarea incepand cu data de ...
pai eu nu pot sa-i fac act aditional cu data de 14.10 (cand el inca mai este angajatul meu) in care sa zic ca incepand cu 15.10 durata ctr. devinde nedeterminata?

Alte discuții în legătură

Transformare cim perioada determinata in nedeterminata mirela2000 mirela2000 Buna ziua, Cum pot transforma CIM din durata determinata in durata nedeterminata fara a se pierde nici o zi de lucru pentru salariat? Este suficient un act ... (vezi toată discuția)
Act aditional. Vioreld Vioreld salutare. un act aditional la contract de muncase depune in termen de 5 zile de la perfectare la itm. deci, eu pot sa inchei un act cu data de 07.11.2008 ... (vezi toată discuția)
Act adit de 2 ori coca_lb coca_lb cum se procedeaza in cazul in care pt un salariat am marit salariul de doua ori incepand cu data de 01.08.2008? prima oara i sa-a marit cu o suma, iar a doua ... (vezi toată discuția)