avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Timp liber şi ocupaţii cu care ... Intrebari despre viata si iubire
Discuție deschisă în Timp liber şi ocupaţii cu care îl putem umple

Intrebari despre viata si iubire

Cand o inima a fost inghetata de durere, calea catre distrugere mai poate fi evitata sau este ceva predestinat ?
Vietile noastre urmeaza o cale foarte lunga si complexa, dar ce se intampla oare cand suntem fortati sa deviem de la cursul propriului destin ?
Toti purtam masti, iluzii pe care vrem sa le vada lumea, dar cand ne ascundem personalitatea adevarata fata de cei pe care ii iubim, ce pret vom plati pentru aceasta deceptie ?
Avem oare puterea sa modelam vietile sau suntem predestinati sa fim ce suntem ? Daca destinul e scris deja pentru toti, a cui viata mai e reala ?
Oare amintirile ne definesc identitatea ? Daca suntem doar o suma a experientelor, oare ce am ajunge daca brusc le-am pierde ?
Razboincii lumii au constatat deseori ca trebuie sa abandoneze valori de baza pentru a putea obtine victoria: pacea, bunatatea, onoarea, iubirea ... pentru ca ele nu au semnficiatie pentru inamici. Asadar pentru a castiga, devenim ceea ce dispretuiam ... si dispretuim ce devenim ?
Care este ultima linie de aparare ? Cine are ultimul cuvant de spus ? Armata, statele, imperiile cu toata puterea si aroganta lor ... sau iubirea din inimia unui singur om ?
Poate ca cele mai inalte valori ale unui barbat sunt iubirea fata de sufletul pereche si dragostea fata de tara. Dar ce mai poti face cand tara este distrusa si sufletul pereche nu exista ?
Un loc sigur, cald si linistitor. Cand totul a fost spus si realizat, nu asta este ce vrem toti la sfarsit - un loc sigur in inima cuiva ?
Ultima modificare: Marți, 20 Decembrie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: destin1 , utilizator 12:28, 23 Februarie 2012
BX a scris:


Poate ca cele mai inalte valori ale unui barbat sunt iubirea fata de sufletul pereche si dragostea fata de tara. Dar ce mai poti face cand tara este distrusa si sufletul pereche nu exista ?
Un loc sigur, cald si linistitor. Cand totul a fost spus si realizat, nu asta este ce vrem toti la sfarsit - un loc sigur in inima cuiva ?



:rolleyes: intrebarea e cand tara nu-i distrusa, fiind sub scut:) si sufletul perceput ca pereche exista!!!

:luck:
Iubirea este viata...si viata e iubire!


Ranile sufletului se vindeca cu dragoste...iubeste ca sa fii iubit...iarta ca sa fii fericit!
Nimic nu este greu in viata asta daca ai alaturi iubirea insa fara ea inima va fi mereu trista.
E-atat de usor sa spui "te iubesc" unei persoane dar daca nu sunt spuse cu suflet cuvintele acestea nu fac decat sa raneasca inimi.
Iubirea e o binecuvantare de la Dumnezeu ... cei care au parte de ea nu o stiu aprecia la adevarata ei valoare ... iar cei ce nu cunosc sentimentul acesta minuntat si-ar da si viata pentru o clipa de iubire!Viata oricum nu inseamna nimic fara dragoste...e doar un desert al inimii.
Dar e atatde greu sa intalnesti iubirea adevarata...e ca si cum ai incerca sa atingi stelele...
Drumul spre dragoste e pavat cu spini si suferinta dar cine reuseste sa parcurga acest drum va ajunge intr-un paradis etern.
Stiu ca undeva in lume , intre atata rautate exista un suflet bun care va fi doar al meu...inima bate cu nerabdare asteptand sa-l intalneasca...astfel visul meu de-o viata va fi implinit!

[ link extern ]
A iubi este una din legile vietii. Este una din sublimele actiuni pe care o poate realiza o fiinta umana. Iubirea poate sa insoteasca toate celelalte actiuni, activitati ale noastre. Daca invatam cu pasiune, vom invata si vom intelege mult mai usor. Daca ascultam cu iubire, vom auzi mai multe si mult mai bine. Daca vorbim cu dragoste, cuvintele noastre vor capata o forta neinchipuit de mare. Daca vom adormi cu dragostea in suflet, somnul nostru va fi odihnitor si profund.

A iubi inseamna a trai viata celuilalt. Sa uiti de tine si sa te daruiesti cu totul celuilalt fara a astepta vreodata ceva in schimb, aceasta este adevarata iubire.

Iubirea nu se daruie decat pe sine si nu ia energia sa atotputernica, divina si misterioasa decat de la sine. Iubirea nu stapaneste si nu vrea sa fie stapanita de cel sau cea caruia i se daruie; Fiindca iubirii adevarate ii este de-ajunsa iubirea infinita, sublima si transfiguratoare.


Iubirea inseamna daruire totala, inseamna uitare de sine. Sa invatam sa iubim cu adevarat, fara a cere vreodata ceva in schimbul iubirii noastre. Ba din potriva, sa ne bucuram ca ni se permite sa manifestam iubirea. Par nebunesti aceste cuvinte astazi cand o asemenea iubire este aproape de negasit. N-o mai intalnim nici in filme. Dar atata timp cat cineva o mai pomeneste si isi doreste din toata inima sa o manifeste, mai exista o speranta ca ea sa renasca. Iubiti-va din toata inima pe voi insiva si nu va fie rusine de aceasta iubire. Foarte multi oameni se urasc pe ei insisi, de cele mai multe ori fara un motiv real, doar din plictiseala sau o ignoranta crasa. Iubiti-va asa cum sunteti daca doriti sa va transformati. Nu asteptati sa va transformati pentru a ajunge sa va iubiti, pentru ca nimic nu poate fi transformat in bine, in lipsa iubirii.

Multi sunt de acord ca iubirea adevarata e minunata si se intreaba cum pot sa ajunga la ea. Ea exista deja in noi, nu exista nici o reteta magica a iubirii pure. Daruirea de sine, sacrificiul total, rugaciunea si Dumnezeu te vor conduce cu siguranta acolo unde doresti, dar trebuie sa doresti asta din toata inima ta, si din tot sufletul tau, cu toata puterea fiintei tale.

Putem vorbi despre iubire si putem scrie o mie de carti despre ea, dar iubirea difera pemtru fiecare om in parte, caci ea trebuie mai intai experimentata. Iubirea nu este un concept, este o stare de spirit, o modalitate de a actiona. Singura cale de a atinge starea de fericire este iubirea in actiune. Singura cale care conduce la suferinta este teama in actiune

Cand iubesti, esti plin de fericire, orice lucru marunt este un motiv de bucurie pentru tine. Cand nu poti iubi, nu poti fii fericit. Bucuria urmeaza pretutindeni iubirea. Daca aveti o atitudine fericita fata de iubire, atunci veti deveni din ce in ce mai fericiti. Nu va trebui sa va intereseze daca iubirea va este returnata sau nu; acest lucru nu are nici cea mai mica importanta. Fericirea urmeaza pretutindeni iubirea, indiferent daca iubirea este returnata sau nu, daca celalalt raspunde la aceasta iubire. In aceasta consta rezultatul iubirii. Iubirea, nu depinde de raspunsul celuilalt, ci va apartine in intregime dumneavoastra. Nu conteaza nici pe cine iubiti. Important este sa iubiti.

[ link extern ]
Dragostea este intelepciunea nebunului si nebunia inteleptului. Nu incerca sa gasesti iubirea absoluta, pentru ca nu exista. Totul este relativ pe lumea asta, pana si iubirea...si apoi...loviturile vietii nu sunt numai distructive, ci si constructive asemeni loviturilor ciocanului in dalta unui sculptor priceput...asa ca… iubeste pe cineva atunci cand ai ajuns sa vrei sa-i dai ceea ce ai mai bun si hotarasti sa i te dai pe tine insuti... Apoi sa ai curaj sa risti pentru adevarul din inima ta , dar sa nu te minti cand il asculti…pentru ca… unii oameni vin si pleaca repede din viata noastra , altii stau o vreme, punandu-si amprenta pe inima noastra. Dupa plecarea lor,nu vom mai fi niciodata aceiasi. Dar nu te descuraja… Viata este frumoasa si e pacat sa trecem prin ea, fara sa iubim, macar o singura data , cu adevarat... Iubirea este singurul lucru care poate fi impartit la infinit fara sa se micsoreze...
Din pacate nu intalnim pe nicaieri indicatoare pentru viata....
Exista lucruri in viata care NU POT FI RECUPERATE:
-o piatra, dupa ce ai aruncat-o;.
-o vorba, dupa ce ai spus-o;
- o sansa, dupa ce ai pierdut-o ;
- timpul, dupa ce a trecut… si pt tot ce-ti doresti in viata… a existat mereu un cost pe care-l platesti la sfarsit…
Azi…daca mi-as amaneta amintirile , n-as lasa sa fie mituit nici macar un fluture ca sa imi aduca o adiere din parfumul trecutului…
Am constatat de-a lungul vietii ca cea mai mare victorie nu este in a nu cadea niciodata… ci in a te ridica de fiecare data cand cazi . Apoi…sa nu lasi lacrima sa planga oricat de mult ai suferii…cuvantul ar trebui sa ajunga si plansul lui sa linisteasca …asa cum nu trebuie sa lasi florile sa moara… caci cu ele si gandurile mor…doar seamana-le sa rasara, printre cuvinte...Mă rătăcisem în nopţi pustii si liniştea aceea mă durea…Aveam un plans de lumina intr-o bezna de zambet…
Imi permit sa va dau cateva sfaturi :
1).Dă-le oamenilor mai mult decât se aşteaptă şi fă-o în mod plăcut.
2).Căsătoreşte-te cu cineva cu care iţi place să şi vorbeşti.Cu înaintarea în vârsta,abilitatea de a conversa va fi mai importantă decât orice altceva.
3).Nu crede tot ce auzi,nu cheltui tot ce ai şi nu dormi atât cât vrei.
4).Când spui “Te iubesc",aşa să fie.
5).Când spui “Îmi pare rău",priveşte persoana în ochi.
6).Fii logodit pe puţin şase luni înainte de căsătorie.
7). De ce sa repeti vechile greseli cand exista multe altele noi pe care sa le faci.
8) . Să nu râzi niciodată de visele cuiva. Oamenii care nu au vise nu au prea multe.
9) . Iubeşte adânc şi cu pasiune.S-ar putea să te rănesti,dar e singura cale de a trăi o viaţă completă.
10).În neînţelegeri,luptă corect.Te rog,nu insulta !
11)Nu judeca oamenii după rudele lor.
12).Vorbeşte încet,dar gândeşte repede.
13).Când cineva îţi pune o întrebare şi nu vrei să răspunzi, zâmbeşte şi întreabă “De ce vrei să ştii?”
14).Aminteşte-ţi că marea dragoste şi marile realizări presupun mari riscuri.
15).Zâmbeşte chiar si când răspunzi la telefon….Cel care te-a apelat va auzi asta în vocea ta.
16).Când pierzi,nu-ţi pierde învăţătura.
17).Aminteşte-ţi cei trei R:Respect pentru tine;Respect pentru alţii;Responsabilitate în acţiunile tale.
1.Nu lăsa o mică dispută să strice o mare prietenie.
19).Când ai realizat că ai făcut o greşeală, fă imediat paşii necesari corectării ei.
20). Nu uita…Viata fara dragoste isi pierde sensul…iar … Vorbele fara dragoste,te fac introvertit.


Alte discuții în legătură

Poti iubi, romantic vorbind, doua persoane in acelasi timp? Flavyta Flavyta Am o pasiune pentru scris, si in ultima vreme, mi s-a conturat o ideea destul de buna, dupa parerea mea, dar care poate fi extrem de discutabila: poti iubi ... (vezi toată discuția)
Citate si poezii de dragoste ContSters74561 ContSters74561 • Poti da fara iubire, dar nu poti iubi fara daruire... • Iubirea nu e doar un zambet, nu e doar o floare, iubirea e un suflet ranit si apoi ... (vezi toată discuția)
Fii schimbarea pe care doresti s-o vezi in lume rodica_post rodica_post FII SCHIMBAREA PE CARE DORESTI S-O VEZI IN LUME Este nevoie de o revolutie interioara...de o schimbare a atitudinilor...reflexelor..si a conditionarilor ... (vezi toată discuția)