avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită lamurire legea 287/2011 privind executorii bancari...,
Discuție deschisă în Executare silită

lamurire legea 287/2011 privind executorii bancari...,

As vrea sa primesc o opinie cu privire la legea amintita in titlu, si anume, in cazul meu, am activat ca executor in cadrul unui IFN pana in 31.03.2011, avand o activitate efectiva de 6 ani. in prezent nu mai lucrez in domeniu. Sunt aplicabile pentru mine dispozitiile art.1:
(1) Executorii inregistrati in conditiile legii la Ministerul Justitiei pana la data de 31 mai 2011, apartinand corpurilor proprii de executori organizate de institutiile de credit si alte entitati care apartin grupului acestora si care desfasoara activitati financiare, de institutiile financiare nebancare sau de institutiile de credit cooperatiste, care desfasoara activitate de executor in cadrul acestora, la data expirarii termenului prevazut la alin. (3), cu o vechime efectiva de cel putin 2 ani de la prima inregistrare in aceasta activitate, vor fi numiti, la cerere, in functia de executor judecatoresc, daca indeplinesc conditiile generale prevazute la art. 15 lit. a)—f) din Legea 188/2000 privind executorii judecatoresti, republicata.
Cel mai recent răspuns: ambidextru , utilizator 17:25, 6 Ianuarie 2012
Buna ziua,
in atentia tuturor executorilor bancari si executori IFN care nu se incadreaza in conditiile legii 287 din 14 decembrie 2011
si care doresc sa atace aceasta lege la Curtea Constitutionala!!!!
Daca cititi legea cu atentie observati ca este neconstitutionala intrucat instituie o discriminare evidenta intre executorii bancari IFN
numiti in functie pana la data de 31 mai 2011 si cei numiti in functie dupa aceasta data.
Practic, noi cei numiti in functia de executori bancare dupa aceasta data am ramas fara posturi datorita faptului ca acestea se desfiinteaza.
ABUZUL ESTE CLAR SI EVIDENT!!!!!
Varianta cea mai buna era ca cei care se incadreaza in aceasta categorie sa poata devenii cel putin executori judecatoresti stagiari.
Cei care doresc sa atace aceasta lege la Curtea Constitutionala sunt rugati sa ma contacteze pe adresa de mail: tisorauto@yahoo.ro
CU CAT SUNTEM MAI MULTI CU ATAT AVEM MAI MULTE SANSE!!!


SUCCES!!!
parerea mea este ca va incadrati in conditiile acestei legi
domnule ionut ,nu inteleg cum ati constatat faptul ca ma incadrez, eu am fost angajat pe acest post in data de 20.09.2011 si am primit adresa de accept de inregistrare in evidenta speciala a ministerul de justitie in 25.10.2011 ,

imi pute-ti da alte lamuriri
domnule alex
ia legatura cu doamna mira ecaterina de la INSTITUTIA AVOCATUL POPORULUI
AR PUTES sa va lamureasca si sa va dea sfaturi
eu personal si cu un alt coleg , vom ataca legea si vom invoca necontitutionalitatea ei
ar fi bine sa atacati si dumneavoastra cel putin un articol de lege , ca si neconstitutionala
scrieti-mi pe mail tisorauto@yahoo.ro tel dumneavoastra
sorinel711 tu prezinti problema din punctul tau de vedere, intr-un mod total subiectiv. Te intreb eu pe tine ceva...la data cand te-ai angajat stiai de existenta acestei initiative legislative(care in luna 09.2011 era pe finalul procedurii legislative, procedura ce a durat circa 2 ani)? Daca nu stiai angajatorul ar fi trebuit, in mod cert, sa te informeze si sa-ti spuna ca desi vei fi inregistrat in evidenta speciala tinuta de MJ nu vei putea beneficia de prevederile viitoarei legi de asimilare a executorilor bancari/ifn, iar perioada pentru care te va angaja pe acel post va fi una relativ mica date fiind cele mai sus mentionate . Stabilirea unui prag de catre legiuitor, in speta 31.05.2011, inclusiv, era absolut necesara din foarte multe puncte de vedere. In primul rand s-a avut in vedere faptul ca odata ce se va stii ca acel proiect de lege se apropie de final si are mari sanse sa iasa, coroborat cu , cunoasterea formei sale finale de catre cei interesati, va conduce la un val urias de angajari in sistemul institutiilor financiare pe posturi de executori, angajari ale unor persoane care nu au avut niciodata treaba cu aceasta profesie. Astfel, scopul acestei legi nu ar mai fi putut sa fie atins si in loc sa beneficieze de prevederile acesteia doar persoanele care ar fi indreptatite la acest lucru(putin peste 300 pe toata tara), ar fi profitat circa cateva sute(sau poate si mai mult) de persoane care nu au avut treaba cu acest domeniu si au fost facute peste noapte executori bancari/ifn, numai si numai cu scopul de a beneficia de prevederile acestei legi. Punand problema ca ai fi beneficiat de prevederile acestei legi sorinel711 si avand in vedere vechimea ta te intreb eu ai fi gasit tu un executor judecatoresc(cu minim 10 ani neintrerupti de vechime in profesie) care sa te ia in stagiatura?? Iti spun sincer si cu mare regret ca mare parte din stagiarii intrati in baza acestei legi vor fi sacrificati, intrucat nu vor gasi un mentor care sa-i ia in stagiatura.
In ceea ce priveste persoanele care au detinut functii de executori bancari/ifn si au fost radiate din evidenta speciala a MJ cred ca nu mai are nici un sens sa discutam. Aceste persoane au dorit la momentul radierii sa urmeze un alt drum in viata, o alta cariera, o alta profesie . Nu poti beneficia de o astfel de lege de asimilare atata timp cat tu nu mai esti inregistrat in momentul de fata in acea evidenta si nu mai profesezi ca executor bancar/ifn. Toate cele bune.

Alte discuții în legătură

Legea 287 din 14 decembrie 2011 neconstitutionala sorinel711 sorinel711 Buna ziua, in atentia tuturor executorilor bancari si executori IFN care nu se incadreaza in conditiile legii 287 din 14 decembrie 2011 si care doresc sa ... (vezi toată discuția)
Cum intri in meseria de executor judecătoresc ? Robert Dumitrache Robert Dumitrache Bună ziua! Sunt student in anul III in cadrul Facultății de Drept Unibuc , I-aș ruga pe cei care sunt in domeniu sau au informațiile necesare sa ma ajute ... (vezi toată discuția)
Admitere in profesia de executor (stagiar/definitiv) ContSters22096 ContSters22096 imi poate spune cineva daca dupa 3 ani de vechime in profesie juridica si promovarea examenului de admitere in profesia de exec judecatoresc voi avea calitatea ... (vezi toată discuția)