avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 333 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plata concediu legal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plata concediu legal

Buna ziua,

Ma aflu in urmatoarea situatie, am intrat in concediu prenatal si din acest an mai am neefectuate inca 9 zile de concediu legal, zile pe care nu mai am cum sau cand sa le efectuez. As dori sa stiu in ce conditii imi vor fi platite aceste zile sau cand...
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:24, 22 Decembrie 2011
la safarsitul anului ar trebui sa luati banii pe concediul legal neefectuat
Vi se vor plati daca solicitati incetarea contractului individual de munca in acest an sau anul viitor.:hammer:

Legea nr. 53 din 24 ianuarie 2003:
ART. 146
(1) Concediul de odihnă se efectuează în fiecare an.
(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), efectuarea concediului în anul următor este permisă numai în cazurile expres prevăzute de lege sau în cazurile prevăzute în contractul colectiv de muncă aplicabil.
(3) Angajatorul este obligat să acorde concediu, până la sfârşitul anului următor, tuturor salariaţilor care într-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihnă la care aveau dreptul.
(4) Compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este permisă numai în cazul încetării contractului individual de muncă.

Ultima modificare: Miercuri, 21 Decembrie 2011
Tanjiani, utilizator
intru in CCC, deci nu vreau incetarea CIM...dar asta inseamna ca-mi pierd concediul legal neefectuat?
n-am avut cum sa-l iau...pe tot, ca n-are cine sa-mi faca treaba...
Daca intrati in CCC nu vi se va compensa in bani CO neefectuat , chiar daca altii au o parere contrara cu legea ...

Art. 146 C.mun. alin.2 si 3 se poate aplica numai daca in contractul colectiv de muncă aplicabil angajatorului sau in reg.intern este preavazuta o dispozitie in care persoanele care nu si-au efectuat integral CO ca urmare a intrarii in CCC isi pot lua acest CO dupa revenirea din CCC....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am 10 zile de concediu pe 2011,mi se vor plati in 2012,s-au pot sa le iau si in 2012?? claudiughebauer claudiughebauer Este o data pana la care sunt obligat sa imi fac concediul ,le pierd daca nu am luat concediu???? (vezi toată discuția)
Concediu de odihna plata ContSters235906 ContSters235906 Buna seara, Imi puteti spune va rog daca zilele de concediu se reporteaza?! In cazul demisiei si a respectarii zilelor prevazute in contractul ... (vezi toată discuția)
Compensarea in bani a concediului de odihna bgina bgina Sunt functionar public si incepind cu 30.12.2011 ies la pensie. dar nu am efectuat concediul de odihna pe anii 2010 si 2011 .pot compensa zilele neefectuate de ... (vezi toată discuția)