avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Intrebare in legatura cu prescrierea facturilor
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Intrebare in legatura cu prescrierea facturilor

Am o mica nelamurire in ceea ce priveste prescrierea facturilor. Daca de exemplu am o factura de la o firma (telefonie mobila)care a fost emisa in 24.11.2008 si care are termenul de scadenta 30 zile (24.12.2008). Eu mai aveam o perioada contractuala de inca 1 an (deci mai aveam de platit facturi la ei 1 an de zile). Termenul de prescriere este 24.12.2011 sau 24.12.2013 (3 ani + perioada contractuala ramasa 1 an = 4 ani)?
In cazul in care mi-a venit o scrisoare de incheiere contract de la firma de telefonie mobila (factura restanta + taxa reziliere contract + penalitati) se calculeaza aceea drept ultima factura emisa?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:46, 30 Decembrie 2011
orice datorie se prescrie in 3 ani, cu conditia sa nu fi intrrut prescriptia cu vre-o notificare
Termenul de prescriptie se calculeaza de la scadenta facturii neplatite, nu conteaza pe ce perioada era incheiat contractul.
adutescu a scris:

Termenul de prescriptie se calculeaza de la scadenta facturii neplatite, nu conteaza pe ce perioada era incheiat contractul.


Multumesc pt raspunsuri.
Se ia prima factura care nu am platit-o sau factura + taxa reziliere + penalizari?
av.antoanelageaman a scris:

orice datorie se prescrie in 3 ani, cu conditia sa nu fi intrrut prescriptia cu vre-o notificare

Notificarea nu intrerupe prescriptia. (vreo se scrie legat).
cum adica notificarea nu intrerupe prescriptia??
atunci ce o intrerupe?

Alte discuții în legătură

Prescriere creanta? CountPorcula CountPorcula In data de 27.04.2011 ar trebui sa mi se prescrie o datorie (factura) la o firma de telefonie mobila in valoare initiala de 150 ron (neplatiti pentru ca au ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorie mircea1482 mircea1482 Buna ziua, va rog sa ma ajutati si pe mine cu niste sfaturi profesioniste legate de problema mea. Am avut in 2001 un abonament la Orange pe care stiu ca l-am ... (vezi toată discuția)
Cum scap de recuperatori lupulescuvictor lupulescuvictor Buna ziua. Am si eu o problema. Am avut un abonament la o anumita firma de telefonie mobila incheiat in data de 23.07.2007. Intre timp fortat de inprejurari ... (vezi toată discuția)