avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... probleme cu asociatia
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

probleme cu asociatia

1. Cand am cumparat apartamentul am luat si boxa de la vechiul proprietar.Intre timp s-a schimbat personalul de la asociatia de proprietari si mi s-a spus ca trebuie sa platim boxa,am facut doar o cerere in scris,nu mi s-a dat nr de inregisttrare la ea,sau vreo copie ceva.Am intrebat de ce nu face contract de inchiriere si mi s-a spus ca vom face si contract,dar ma minte de vreo 6 luni,timp in care eu de vreo 2 ani achit boxa.Este legal cum imi percepe asociatia bani pentru boxa? Imi face chitanta de fiecare data cand o achit ,dar nu separat.
2. Pot cere o fisa a apartamentului de la asociatie cu 2 ani in urma?
Adica nu stim cand vine sa citeasca apometrele si trece cat considera.Si am vazut de mai multe ori neconcordante si consum f mare,deoarece eu imi notez cosumul de peste un an si nu vrea sa-mia rate situatia cu consumul de apa,noteaza cu creionul,iar eu nu semnez niciodata.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 07:48, 28 Decembrie 2011
in extrasul de carte funciara apare trecuta si boxa?
in ce baza platiti boxa? de fapt ce platiti? o cumparati sau o inchiriati?
In extrasul de carte funciara nu apare si boxa.Boxele s-au impartit atunci cand s-au vandut apartamentele,nu am platit nicio chirie,dar acum 2 ani persoanele care au venit la asociatie au hotarat sa platim chirie,iar chitantele le taie cu suma platita la intretinere in care specifica pe chitanta si contravaloare chirie boxa,dar nu am niciun act pentru boxa.Am cerut sa facem contract de inchiriere si nu se vrea.Imi opreste bani pe chirie boxa ilegal?

2. Pot cere o fisa a apartamentului de la asociatie cu 2 ani in urma?
Adica nu stim cand vine sa citeasca apometrele si trece cat considera.Si am vazut de mai multe ori neconcordante si consum f mare,deoarece eu imi notez consumul de peste un an si nu vrea sa-mi arate situatia cu consumul de apa,noteaza cu creionul,iar eu nu semnez niciodata,ii spun de divergentele care sunt in privinta consumului zice ca ne reglam luna viitoare si tot asa,nu se rezolva problema.
Ce pot face in situatia data?

In legea 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari se spune:
Art. 39. - Proprietatea comuna poate fi utilizata de catre terti, persoane fizice sau juridice, de drept public ori de drept privat, numai cu acordul majoritatii proprietarilor membri ai asociatiei si al proprietarilor direct afectati de vecinatate, in baza unui contract de inchiriere, de folosinta sau de concesiune.
Asadar dv.trebuie sa vi se faca de urgenta un asemenea contract in care sa fie mentionata chiria si durata acestui contract.

Daca nu vor, va puteti adresa primariei la Biroul de relatii cu asociatiile de proprietari sa reclamati faptul ca platiti o chirie care nu are nicio baza legala, in sensul ca nu exista la asociatie un document care sa ateste aceasta suma.
Administratorul nu are voie sa puna pe listele de intretinere decat sume care au justificare in documente concrete....nu pe vorbe.

In privina consumurilor de apa, da, puteti cere sa vi se faca o situatie a ultimilor 2 ani si apoi....pe baza acestei situatii sa faceti balanta consumurilor si sa se constate daca ati fost incarcat pe consumul individual cu metri cubi.
Atentie insa, e posibil ca dv. sa considerati o incarcare a consumuli si cu pierderile, diferente intre consumul facturat si cel declarat de proprietari, care acesasta diferenta se repartizeaza tuturor locatarilor si nu este considerata o incarcare a consumului individual!
Ultima modificare: Miercuri, 28 Decembrie 2011
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatia imi trece consum mai mare de apa florenta_22 florenta_22 La noi la asociatie apometrele sunt citite de incasator (casierul), dar niciodata nu stim cand vine sa le citeasca, nu pune afis, vine cand vrea, dupa-amiaza ... (vezi toată discuția)
Probleme cu asociatia clodete clodete Buna ziua, Am datorii la intretinere in jur de 4.000 ron,am achitat in fiecare luna o anumita suma,dar facand acum un calcul fata de luna trecuta (mi-am notat ... (vezi toată discuția)
Renovare si apometre akadea akadea buna ziua, se da situatia urmatoare un locatar incepe renovarea apartamentului. in cursul renovarii, da jos apometrele si renoveaza mai departe. cand ... (vezi toată discuția)