avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatia imi trece consum mai mare de apa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatia imi trece consum mai mare de apa

La noi la asociatie apometrele sunt citite de incasator (casierul), dar niciodata nu stim cand vine sa le citeasca, nu pune afis, vine cand vrea, dupa-amiaza cand lumea este la serviciu (pe la 2 asa).Astfel de cele mai multe ori ma duc personal sa le duc eu,dar niciodata nu semnez nicaieri.S-a intamplat sa-mi treaca consum mai mare si nu mi-a scazut consumul nici dup 2 luni, iar cand am cerut sa verificam impreuna (pt ca eu imi notez in caiet cosumul in fiecare luna) care este consmul final meu mi zice ca n are decat afisierul,nu are hrtiile respective.
Ce pt face in situaia asta?
Asociatia este obligata sa aiba stampila acolo unde platim? Eu cand am avut nevoie de stampila nu a avut-o niciodata la indemana, stampila era la presedinte careu era in oras.
Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 10:08, 22 Iulie 2011
Faceti o reclamatie la presedintele de bloc in care specificati ce ati scris mai sus si ca aveti pretentia ca la verificarea contoarelor sa fie afisata din timp la avizier si la o ora cand locatarii sunt acasa eventual citirea sa se faca si pentru cei din sch. I si II .
Presedintele trebuie sa va dea raspuns in termen de 7 zile .
la intrarea in imobil exista un contor principal de clasa C, adica are o anumita "finete", contoarele din apartamente sunt de clasa B si nu sunt atat de "fine", mai pe romaneste, daca picura un robinet, cel din casa nu sesizeaza si nu se invarte, insa cel principal sesizeaza acest consum ff mic

de aici rezulta o diferenta dintre citirea contorului principal si suma citirilor contoarelor di locuinta, astfel incat acele diferente se impart pe apartament sau pe nr de persoane, depinde cum s-a hotarat in AG, asa ca ce eti platit in plus nu ve-ti primi niciodata inapoi


aceasta situatie nu permite, oricum, sa nu va arate situatia reala, solicitati afisarea cu lista de plata sa se afiseze fi xerox dupa factura de utilitati: apa, curent... si atunci ve-ti fi sigur de consumurile asociatiei


stampila sta in mod obligatoriu la presedinte!
Presedintele este ruda cu casierul.
Am fost sa clarific situatia cu apometrele si este totul este scris cu creionul, adica a sters si a mdificat.
Stiu ca exista pierderi de apa pe scara blocului, dar un vecin i-a spus ca nu va plati nimic in plus fata de consumul sau si nu a platit, adica cine isi noteaza si stie consumul platese cat consuma,cine nu isi da seam plateste si piedrile de pe scara blocului.
Nu ar trebui sa semnez cand dau citirile la apometre? Ca altfel mi-ar putea scrie nr real la apometre,dar la calcul sa fie inclus si din pierderi,daca smechereste actele.
Buna dimineata!.
Sunt decurand adm. pe scara. Pe data de 29/30 ale lunii, vine un reprezentant al APIA de citeste apometrul(de tipC). Regula nr. 1. este aceia sa fiu anuntata si citim impreuna contorul general., Tot atunci citesc si apometrele din scara ale consumatorilor, deasemeni avem la parterul blocului o spalatorie care inregistreaza consum mare(cat toata scara la un loc),acestia au pretentia sa fie si ei de fata si asa se si procedeaza. Cu toate acestea se inregistreaza pierderi. Aceste pierderi sunt din cauza scurgerilor de apa din apartamentele noastre, chiuveta, Wc. care nu sunt inregistrate de contorul (tip B) / apartament., si atunci alta solutie nu exista decat sa impartim/apartamente. La noi pierderile se impart pe m.c. consumat.
Evidenta care eu o am; un caiet notez; index vechi- index nou = mc. consum general si cate o fila pentru fiecare consumator/ apartament/12 luni an. ; index vechi- index nou = m.c. consumati. Diferenta se imparte pe fiecare consumator dupa mc. consum.
Ce interes are adm. sa incarce la consum pe o persoana sau alta?
Dar am vazut cu ochii mei o d-na., care se bucura ca fura cativa L. apa. ex. la cada , pune dopul si lasa sa picure apa, de acolo ia apa si toarna la Wc. la bucatarie tine in permanenta o oala , unde deasemeni colecteaza apa . . Adm. nu poate face altceva decat sa avertizeze locatarii sa aibe tot timpul reparate bateriile, sai responsabilizeze si atat. La afisier este trecuta rubrica cu; consum apa; index vechi- index nou = mc.consumati+ canal x lei/mc.= plata+ pierderi x mc consumati = procentaj % m.c/consum = total plata. La comentariul d-lui. Poate sa ceara ca la afisier-indicatori calcul, sa fie trecut si consumul de apa/ap. si calcul x /%./ mc pierderi.la fiecare consumator.
Astfel la noi pe scara nu au existat suspiciuni, resturi menajere pe nr. persoane etc.Avem si noi un domn care isi noteaza pe caiet consumul de apa si cand vine sa plateasca ch/intretinere, aduce si caietul cu indexul notat de d-lui, evident ca nu sunt discutii dar..., omul noteaza. Se stie ca , citirea se face pe data de 29 sau 30 ale luni si este scris la afisier., iar d-nii de la APIA se conformeaza.(sunt prestatori platiti de noi) Asa se procedeaza la noi.poate este bine de stiut.
Astfel de situatii apar pentru ca unii administratori tind sa complice situatia; si totodata viata locatarilor.

Pe listele de plata trebuie sa apara in clar costul consumului de apa. Si deasemenea si costul unul mc de apa. Astfel orice locatar is poate da seama imediat ca are in fata niste calcule corecte si ca plateste cat a consumat. Daca consumat 4 mc apa rece si 1 mc costa 3 lei, atunci o sa ai la rubrica apa rece 12 lei. Nu exista alte variante. Pierderile de apa nu se trec/adauga in aceeasi rubrica, pentru ca ar fi anormal, ele nu reprezinta consum.
Diferenta dintre totalul de pe factura cu apa si suma consumurilor individuale este considerata pierdere si se aduna la cheltuielile asociatiei ce se repartizeaza pe cota parte indiviza. Nu necesita alte calcule in plus, alte complicatii si totul este transparent si corect.

Alte discuții în legătură

Tabel lunar cu plata la intretinere ContSters94817 ContSters94817 In fiecare luna in tabelul afisat cu intretinerea apare rubrica cu indexul citit de proprietar pe apometre la apa calda si apa rece si suma aferenta ... (vezi toată discuția)
Nereguli consum de apa in bloc. pierderi de cel putin 30mc lunar. adrian_adri adrian_adri Buna ziua. As dori cateva sfaturi in legatura cu o situatie cu care ma confrunt de cateva luni. In fiecare luna, la consumul de apa declarat mi se adauga ... (vezi toată discuția)
Pierdere apa calda,apa rece apafaian apafaian BUNA ZIUA LOCUIESC IN TIMISOARA LA BLOC CU 4 ETAJE 20 .PROPORTIE DINTRE CEI CU CENTRALE SI FARA ESTE EGALA.IN FIECARE LUNA AVEM PIERDERE DE 13-15,-16,MC APA ... (vezi toată discuția)