avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 269 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acordul vecinilor - BAR
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acordul vecinilor - BAR

Locuiesc la casa iar casa de langa a fost inchiriata si s-a deschis un bar de noapte. (cu un orar de la 10 - 3 dimineata). Binenteles fiind pereti lipiti unul de celalalt zgomotul devine insuportabil.
ONRC nu cere acorul vecinilor, primaria nu cere acordul vecinilor, care este legislatia care prevede "acordul vecinilor" ?
Cel mai recent răspuns: sovis44 , utilizator 09:34, 24 Ianuarie 2012
Le trebuie obtinerea acordului vecinilor in cazul societatilor comerciale (punctelor de lucru) cu profil de activitate ce poate produce disconfort vecinilor.
Asa am presupus si eu, dar nu gasesc legislatia care prevede acest lucru.
Ultima modificare: Luni, 2 Ianuarie 2012
OvidiuStreian, utilizator
Demararea activitatilor unei firme tip SRL necesita avize si acorduri de la PSI, PM, MEDIU, DSP, DSVSA, Primarie etc.
Cei de la mediu isi dau acordul numai dupa ce firma (viitoarea firma) publica un anunt in presa cu intentia de deschidere a punctului de lucru. De-abia dupa trecerea unei perioade de 40 de zile, daca nu apare vreo reclamatie, vreo sesizare, cineva care sa se impotriveasca justificat, deabia atunci se da avizul de la mediu.
Probabil ca s-a publicat si nu ati stiut acest lucru.
Acum, in functie de ceea ce va deranjaeza, sesizati institutiile de mai sus. Pentru zgomotul ce va deranjeaza faceti sesizari catre Primarie si Politie. Gasiti adresele lor pe internet si trimiteti sesizarea pe email cu toate datele dumneavoastra si ale vecinilor ce au barul.
Daca vreti sa studiati cautati tot aici pe net legea 31/1990 a societatilor comerciale actualizata prin 2010, intrati pe site-ul Registrului comertului...
Din ce am studiat eu, pentru activitatea de bar / club nu este necesara obtinerea unui acord de mediu. Acor de mediu este necesar doar pentru restaurante cu mai mult de 100 locuri.
Revin cu intrebarea initiala, care este legislatia care prevede necesitatea "acordului vecinilor" in cazul unor activitati de bar / discoteca / club ?
Acordul de mediu este necesar si se solicita pentru orice activitatea, pentru fiecare punct de lucru al unui SRL si face parte din cele cinci avize consemnate pe acelasi certificat eliberat de Registrul comertului.
Pentru activitatea de bar trebuie chiar si alte avize in plus fata de cele cinci.
Acordul vecinilor este solicitat de catre Registrul comertului. Intrati pe site-ul acestora si-o sa gasiti formularele necesare si solicitate de RC, printre care si cel care are codul 11-10-160, pe care trebuie sa-si dea acordul vecinii.
[ link extern ]
Dar, eu cred are mai mica importanta legislatia si reglementarile concrete cu privire la autorizarea si functionarea unor firme. Importante sunt argumentele dumneavoastra in sesizarile pe care le faceti institutiilor statului si constatarile acestora.
Cu siguranta daca cineva reclama ca intr-un bar este mizerie ori se inseala clientii la gramaj, ori se produce zgomot ce deranjeaza vecinii, cei care vin sa constate aceste lucruri vor incepe vizita prin a solicita administratorului firmei documentele in baza carora fiunctioneaza.
Si-atunci va constata ca functioneaza sau nu legal si va lua masuri.

Alte discuții în legătură

Depozit material lemnos la 10m de locuinta Alinmitrofan Alinmitrofan Bună ziua, De aproximativ 6 luni la nici 10m de câteva case în mijlocul satului, un \"binevoitor\" protejat de autoritățile locale, a amenajat un depozit ... (vezi toată discuția)
Acord vecini pentru infiintare salon coafura - cosmetica MishaH MishaH Imi puteti spune care este legea in vigoare care atesta faptul ca nu poate functiona o societate comerciala intr-un apartament (salon coafura-cosmetica) fara ... (vezi toată discuția)
Spatiu comercial cu ''probleme'' ContSters205349 ContSters205349 nu de mult mi-am deschis un bar-club...intr-un spatiu comercial de cand e lumea :)) care e situat la parterul unu bloc...am probleme cu vecina care locuieste ... (vezi toată discuția)