avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... indemnizatie crestere copil cu handicap de la 3 la 7 ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

indemnizatie crestere copil cu handicap de la 3 la 7 ani

am o prietena care are o fetita de 3 anisori, impliniti in seara de revelion. fetita este incadrata in caz de handicap grav de cand era mica. prietena mea imi spune ca a fost sa depuna actele pentru continuarea maternitatii pana la 7 ani dar i s-a raspuns ca , conform noilor reglementari din legea 448 pe 2006 nu mai primeste decat alocatie dubla si atat. e posibil asa? eu stiu ca trebuie sa primeasca vreo 450 lei indemnizatie crestere copil de la 3 la 7 ani. ma puteti lamuri caci si fiul meu face anul acesta 3 anisori si vreau sa stiu la ce sa ma astept.
Cel mai recent răspuns: valita , utilizator 08:35, 13 Iulie 2012
Indemnizatia respectiva o va primi doar incepand cu 18 ani. Pana atunci va primi doar dublul alocatiei.
totusi eu am cunostinte care au copii care au implinit 3 ani in 2011 si iau:
- indemnizatie crestere copil de la 3 la 7 ani 450 lei
-alocatie dubla de 85 lei
-buget complementar de 91 lei
-indemnizatie insotitor de 500 lei
Din cate stiu eu, cei care erau deja in concediu 3 - 7 ani la intrarea in vigoare a legii, beneficiaza de drept pana la expirarea termenului.

Insa eu am alta intrebare. Daca cineva care beneficiaza de acest concediu, se angajeaza intre timp, pierde indemnizatia?
Aici iti pot raspunde sigur ca da , pierzi indemnizatia . Am o vecina care a patit asa in lege spunand ca ai voie sa lucrezi 4 ore dar nu spune de la ce varsta . Din cate am inteles ai dreptul sa lucrezi dupa ce face copilul 7 ani. Oricum iar au schimbat legea asa ca trebuie sa o iau iar la rasfoit sa ma mai documentez.
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Concediu pentru ingrijirea copilului pana la varsta de 7 ani ggrama ggrama Acum lucrez, insa as dori sa-mi i-au concediu pentru ingrijirea copilului cu dizabilitati care are 5 ani. Am inteles ca se poate pana la varsta de 7 ani a ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pt gemeni patriciaz patriciaz Buna ziua! As dori si eu sa stiu daca indemnizatia pentru cresterea copilului cu handicap de la 3 la 7 ani se acorda pentru ambii copii, adica 900 ron in ... (vezi toată discuția)
Prelungire indemnizatie copil dumitru1984 dumitru1984 Buna ziua copilul meu face 3 ani in mai anul viitor si vreau sa prelungesc perioada cu inca un an are astm bronsic sotia beneficiaza de aceasta ... (vezi toată discuția)