avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Administratorul poate tine contabilitatea firmei?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Administratorul poate tine contabilitatea firmei?

Buna ziua.In 2010 am infiintat un SRL(2asociati cu drepturi egale).Intrucat indeplineam conditiile, in 2011 am optat pentru sistemul simplificat de contabilitate.As dori sa stiu daca ,eu, ca administrator al firmei cu specializare contabil(neautorizat)pot tine contabilitatea firmei sau trebuie sa apelez la o firma specializata?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 16:01, 9 Ianuarie 2012
Daca aveti cunostinte, puteti tine contabilitatea primara iar pentru bilant faceti un contract de prestari servicii cu un contabil autorizat membru CECCAR(pentru cateva ore cat ii ia sa va faca bilantul). La fel colaborati cu un consultant fiscal pentru realizarea declaratiei 101 care trebuie certificata.
Multumesc pentru raspunsul prompt.In cazul in care inchei activitatea pana pe 25 februarie, 101 trebuie depusa pe 25 ianuarie.Mai depun si 100?Mentionez ca nu am de platit impozit pe profit.
Se foloseste aceeasi procedura de anul trecut pentru terminarea cu declaratiile pe 2011.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabil srl fanietta fanietta Am absolvit un curs de 3 luni de contabilitate. Intrebarea este daca pot tine contabilitatea pentru un magazin (SRL - produse alimentare si nealimentare) si ... (vezi toată discuția)
Microintreprindere contabilitate kovacskristof200 kovacskristof200 Buna ziua, Vrem sa facem o microintreprindere, 2 proprietari, fara angajati. Avem un venit din servicii afiliere, adica la sfarsit de luna ni se vireaza o ... (vezi toată discuția)
Obligativitate contabil srl'd Cristi_nu Cristi_nu Buna ziua, Detin un Srl-D (firma de curatenie) in care sunt unic asociat si totodata eu fac si curatenie (nu am angajati). In acest caz,sunt obligat sa ... (vezi toată discuția)