avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reclamant
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reclamant

Buna ziua.
Este obligata conducerea unei institutii sa ii acorde timp liber, unui salariat care a reclamat institutia, pentru a participa la proces in calitate de reclamant?
Cel mai recent răspuns: vasral , utilizator 08:45, 13 Ianuarie 2012
In baza citatiei primite de la instanta respectiva, vi se va motiva absenta de la locul de munca, dupa ce veti face dovada ca v-ati prezentat la proces (vi se semneaza dovada de citare de catre judecator si vi se stampileaza la registratura).
Nu are citatie salariatul respectiv si lipseste destul de des de la serviciu pentru acest motiv. Locul sau de munca este un loc unde se desfasoara activitate cu publicul si ori de cate ori lipseste trebuie sa il inlocuiasca un alt salariat. Ce repercursiuni sunt asupra conducerii daca nu-i mai aproba plecare de la serviciu pentru acest motiv?
Nu are citatie pentru ca are termen in cunostinta, avand in vedere ca el este reclamantul. Solicitati sa isi motiveze absenta, el trebuie sa faca dovada ca a fost in instanta. Poate solicita instantei sa-i comunice o copie de pe incheierea de sedinta, unde se consemneaza faptul ca a fost sau nu prezent in instanta.

c.j. Minodora Sorian
Stim ca este prezent in sala de judecata, pentru ca participa si reprezentantul institutiei. El a deschis mai multe procese cu institutia noastra. Am dori sa stim daca suntem obligati sa-i acceptam lipsa de la serviciu de fiecare data. Unde gasesc in legislatie conditiile de invoire pentru astfel de cazuri?
Ultima modificare: Marți, 10 Ianuarie 2012
nicoleta.23, utilizator
Se justifica lipsa lui de la serviciu, dar daca se dovedeste ca actioneaza cu rea-credinta institutia, solicitati reprezentantului institutiei sa invoce lipsa interesului judiciar a reclamantului si chiar aplicarea unei amenzi judiciare de catre instanta de judecata. Bineinteles, in situatia in care se justifica acestea.

Alte discuții în legătură

Prezentarea in justitie VS57SNI VS57SNI As dori sa stiu ,daca poate cineva sa ma ajute,daca angajatorul are obligatia sa ma invoiasca (cu plata sau fara plata)in ziua cand sunt citat la tribunal la ... (vezi toată discuția)
Motivare absenta de la serviciu cu citatie la judecatorie mihaicalinescu2005 mihaicalinescu2005 Am o situatie speciala la job. In sensul ca, avem o angajata ( fct public) care si-a facut o cerere de concediu fara plata. Aceasta, i s-a refuzat, pentru ca, ... (vezi toată discuția)
Plata zi libera pentru prezentarea in instanta marushk marushk Buna ziua, Am urmatoarea problema: locuiesc in orasul X si trebuie sa ma prezint in orasul Y la un proces in care eu sunt reclamant. Angajatorului ii aduc ... (vezi toată discuția)