avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa auto 2012
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa auto 2012

Buna seara. Am cumparat in 2011 din Romania, de la un proprietar roman, o masina frantuzeasca, cu an de fabricatie 2002. Masina a fost cumparata dintr-o reprezentanta din Romania in 2002 si este la al patrulea proprietar, acesta fiind eu.
Anul trecut nu am inmatriculat-o pe numele meu, am trecut-o doar la administratia financiara pe numele meu. Intrebarea mea este, daca ma poate ajuta cineva, daca si cine plateste taxa de inmatriculare, in cazul in care eu as vrea sa o inmatriculez pe numele meu. Normal ar fi ca eu sa trec aceasta masina pe numele meu, nu?Va multumesc anticipat. Seara buna.
Cel mai recent răspuns: aurelian55 , utilizator 20:56, 12 Ianuarie 2012
in conditiile legii care intra in vigoare , o sa platiti taxa de inmatriculare
Teoric se plateste doar la momentul in care vrei s-o vinz dac a nu s-a platit-o deja. Teoric s-a platiti deja prima inmatriculare. Daca s-a scot din parcul national si s-a reintrodus cred ce nu mai platesti daca s-a platit atunci. Si daca nu a fost asa, fiind cumparata inainte intrari in vigoare a noua taxei, e nevoie sa o plateasca doar cel care o vrea sa cumpar de la dv.fiind ce aveti documente publice de la finanta precum ati platit-o. Mergeti oricum cat de vreme s-o inmatriculati si intrebati acolo pentru ce nu e clar. Oricum este ilegala in opinia mea si mai grav de ceilalti modalitati.
Buna ziua.
Referitor la restituirea de diferenta de taxa auto despre care se tot vorbeste in media.
Unde ma pot interesa cat ar trebui sa platesc taxa? Din calculatorul online taxaauto.net , pentru o masina euro4, 1200cc, 140co2, inmatriculata in 2010, noua la momentul respectiv, reiese ca trebuie sa platesc o diferenta, deoarece taxa din 2012 este mai ieftina decat cea din 2011 dar mai scumpa decat cea din 2010.

Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Ianuarie 2012
ionut8x, utilizator
am si eu o intrebare. Pt daciile vechi 1300 se plateste aceeasi taxa cand o cumperi ca presupun ca taxa este mult mai mare decaat valoarea masini?multumesc anticipat
Buna ziua!daca am cumparat o masina anul trecut care a fost inmatriculata in 2001 si eu acum sunt acum al doilea propietar in momentul care vreau sa vand masina se mai plateste taxa?eu am auzit peste tot ca se plateste cand isi schimba prima oara propietarul si eu fiind al doilea sunt cam nelamurit.multumesc
Ultima modificare: Joi, 12 Ianuarie 2012
aurelian55, utilizator

Alte discuții în legătură

Taxa auto 2013 pentru masina inmatriculata in ro razvan0411 razvan0411 Buna seara, Am o mare problema in acest moment legata de taxa auto reintrata in vigoare la inceputul acestui an, taxa la care vor fi supuse si autoturismele ... (vezi toată discuția)
Taxa auto platita, anaf nu poate elibera certificat de nerestituire exterminator86 exterminator86 Buna seara, Ma aflu intr-o situatie delicata: Am cumparat o masina in urma cu cateva luni (fabricatie 2008, euro4, 1.9 tdi), second hand din Craiova. ... (vezi toată discuția)
Taxa: timbru de mediu Cristi Cristi Cristi Cristi Buna,daca puteti sa mam lamuriti si pe mine cu ceva.Am citit pe un site in legatura cu taxa auto spunea acolo asa: \'\'Timbrul va fi plătit o singură ... (vezi toată discuția)