avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa auto platita, ANAF nu poate elibera certificat de ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa auto platita, ANAF nu poate elibera certificat de nerestituire

Buna seara,

Ma aflu intr-o situatie delicata:
Am cumparat o masina in urma cu cateva luni (fabricatie 2008, euro4, 1.9 tdi), second hand din Craiova. Masina are numere de Dolj si in talon este trecuta persoana care mi-a vandut-o, deci fara intermediari. Cand am facut actele, mi s-a inmanat un certificat de nerestituire a taxei auto datat in 2013, pe care l-am acceptat cu buna credinta, propietarul garantandu-mi ca masina nu are taxa recuperata.
Bun. Fac toate demersurile pentru a inscrie masina si ajung si la ANAF Ploiesti pentru a cere dovada ca nu s-a recuperat taxa. Imi spun domnii de acolo ca nu au cum sa-mi elibereze nimic, deoarece exista o problema: in 2008, cand primul propietar (o firma foarte mare) a inscris-o, a mai inscris alte 3 masini simultan, astfel ca pe ordinul de plata scrie cam asa: "Taxa auto 4 autovehicule - 8.000 lei", fara a se specifica vreo serie de sasiu sau identificare a masinilor in cauza. Domnul de la birou mi-a spus ca banuieste ca taxa s-a platit cu ordinul de plata respectiv, deoarece calculand taxa auto la data respectiva si inmultind cu 4 da fix valoarea ordinului de plata.
Masina din 2008 si pana in prezent a mai avut 6 sau 7 propietari, fiecare inmatriculand-o pe numele lui, asa ca am intrebat cum a fost posibil in cazurile dumnealor. Raspunsul a fost ca din 2013 (cand a fost inmatriculata ultima data) si pana in prezent, s-a implementat in cadrul ANAF-ului o regula care cere verificarea ordinelor de plata ale taxelor, de acolo pornind si problema actuala.
Am discutat cu primul propietar, o firma mare din Bucuresti, ca sa-mi furnizeze o declaratie cum ca la data X prin ordinul de plata Y, s-a platit taxa autovehiculului cu seria de sasiu Z. Nu au vrut sa stea la discutie, mi-au spus ca au mai avut cazuri cu masini de-ale lor si ca nu ma pot ajuta. Punct.
Pe de alta parte propietarul din Craiova ma forteaza sa o inscriu deoarece isi vrea numerele inapoi si nici nu este legal sa circul cu ea mai mult de 30 de zile in stadiul actual.
Se poate face ceva dpdv legal pentru a forta primul propietar sa.mi elibereze o declaratie cum ca la masina in cauza taxa este platita?
Sunt constient ca este vina ANAF.ului 100% dar nu cred ca pot rezolva ceva cu dumnealor.
Alta varianta ar fi plata taxei, DIN NOU, dar sunt totusi 800€ aruncati de pomana..

Scuze pentru povestea atat de lunga.
Mersi frumos.
Cel mai recent răspuns: exterminator86 , utilizator 22:56, 17 August 2016
Nimeni? O idee, un sfat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa auto fofodo fofodo Buna seara. Am un auto adus din afara ( Passat 1.9.tdi ,octombrie 2001) si vreau sa-l inmatriculez in tara.Intrebarea mea este : ce sfat imi dati ? sa-l ... (vezi toată discuția)
Taxa poluare auto radu101 radu101 Buna ziua ! Am cateva nedumeriri , neclaritati , intrebari , legate de doua probleme referitoare la taxa de poluare la autoturisme. Prima : In luna iunie anul ... (vezi toată discuția)
Reuperare taxa auto 2010 nidac nidac Buna ziua, In ianuarie 2013 am solicitat in instanta recuperarea taxei auto (2061 Ron) platita in 2010 pentru un autoturism nou Ford Focus. Deoarece nu mai ... (vezi toată discuția)