avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am condus autoturismul sub influenta alcoolului si am ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am condus autoturismul sub influenta alcoolului si am refuzat recoltarea probelor

Buna seara
Acum cateva zile vedeam de la doua strazi de casa spre acasa. Am trecut cam tare pe langa un echipaj de politie stationat pe partea stanga. Dupa 100 m am observat ca veneau dupa mine si avand inca o suta de m pana acasa am dat un sut voind sa ajung acasa.Mentionez ca bausem ceva. Cand am vrut sa intru in curte dinsii m au prins si fara nici o intrebare m au bagat in mas de politie. Sotia mea care era cu mine a adus actele din casa si le a dat. M au dus la aproximativ 7 km pt a sufla in echilotest lucru pe care l am refuzat dupa care la sectie. Aici mi au facut dosar penal si mi au dat o dovada pe care scrie ca am condus auto sub influenta alcoolului refuzand racolarea probelor. Nu am semnat nimic decat o declaratie pe care am dat o si in care am scris ca nu conduceam ci doar am intrat in masina pt a lua un bagaj masina fiind in locul in care o parchez de obicei. Ce pot face ? Am vreo sansa de a mai scapa ceva? Va astapt raspunsul cu nerabdare.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 23:09, 10 Ianuarie 2012
depinde de probatoriul administrat in cauza - probabil ca sotia dvs va fi audiata si se va identifica locatia si persoanele unde ati petrecut timpul de dinaintea deplasarii. se vor audia si persoanele care erau impreuna cu dvs si probabil ca vor declara ca ati consumat alcool. La fel de probabil este ca cineva sa va fi vazut ca v-ati urcat la volan cind ati plecat spre casa.

de aceea nu va recomand sa mintiti ci sa declarati adevarul, recunoasteti fapta si sa sperati ca se va acorda o pedeapsa minina cu suspendarea executarii. Mai ales ca aveti si concurs de infractiuni - conducere sub influenta bauturilor alcoolice + refuz de recoltare.

indiferent de varianta aleasa, cel mai bine este sa discutati cu un avocat mai ales inainte de a oferi urmatoarea declaratie in fara politiei / parchetului.
Am vorbit cu un avocat care a spus ca am putea merge pe varianta spusa de mine plus 1 2 martori care erau in casa la mine si au vazut ce s a intamplat in fata casei. Mentionez ca nu aveau echilotest , radar sau camera pe masina:)
un sfat? sa fac ce zice avocatul cu care am vb sau......
Varianta data de avocat nu mi se pare corecta si puteti sa o patiti mai rau. Dar dv sunteti cel care va hotari. Oricum va recomand sa faceti apel la un avocat care sa va reprezinte si sa va fereasca de neplaceri care pot aparea pe parcursul cercetarilor.
2 avocati-3 pareri, este un lucru normal in acest domeniu. insa trebuie sa treceti opinia juridica si prin filtrul gindirii dvs: daca martorii despre care vorbiti nu spun adevarul si vor fi dovediti mincinosi de catre politie/parchet, pe linga cele 2 infractiuni veti avea si o instigare la marturie mincinoasa. iar ei- dosar penal ptr aceeasi infractiune. merita riscul?
k dar eu am facut deja o declaratie in care am scris ce am scris....cum as putea intoarce asta ca sa nu fie si mai grav?

Alte discuții în legătură

Accident rutier GavrilDaniel GavrilDaniel Buna ziua in seara zilei de 27 10 2015 in timp ce ma deplasam spre casa la volanul unui ansamblu de vehicole o furgoneta cu platforma pe care se afla un ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pt infractiuni art. 336 alin. 1 si art. 334 alin 1 cp mary6 mary6 buna seara. Serviciul de urgenta 112 a fost solicitat de catre un cetatean la orele 23.30 ,reclamand faptul un individ in stare de ebrietate aflat la volanul ... (vezi toată discuția)
Schimbare declaratie cezar jurci cezar jurci Acccident cu tamponari usoare, alcoolemie 1.3% in sange fara sa fie testat cu aparatul etilotest, isi schimba declaratia dupa doua saptamani ca nu a fost ... (vezi toată discuția)