avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... recuperare bani din banca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

recuperare bani din banca

Dupa moartea tatalui meu am gasit un contract pentru niste bani depusi intr-o banca. Nu este trecut nimeni la imputernicit pe contract.
Cum putem scoate banii acum, dupa 7 luni de la deces?
Este mama in viata si 4 copii.
Ce formalitati trebuie sa facem sa cautam si in alte banci daca mai are bani depusi pentru a-i scoate?
Pana in prezent nu am dezbatut mostenirea, nu s-a facut succesiunea.
Cel mai recent răspuns: Mihail Zaharia-Ciorcila , Notar 14:01, 11 Ianuarie 2012
in primul rand trebuie sa va adresati unui birou notarial pentru a dezbate succesiunea. in cadrul dezbaterii succesorale, solicitati notarului sa va emita adrese, pentru fiecare banca unde credeti ca ar putea conturi, prin care sa solicite informatii cu privire la eventuale conturi deschise pe numele defunctului, precum si soldul lor actual. banii ii veti putea ridica (toti mostenitorii acceptanti impreuna) dupa finalizarea procedurii succesorale, cand veti primi un certificat de mostenitor in acest sens.
ca o paranteza, chiar daca ar fi existat un imputernicit pe acel cont, imputernicirea in cauza ar fi fost revocata de drept la data decesului titularui contului (impreuna cu orice alte imputerniciri acesta ar fi facut in timpul vietii)
Ultima modificare: Miercuri, 11 Ianuarie 2012
Mihail Zaharia-Ciorcila, Notar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune - conturi bancare miara miara Daca o persoana are bani depusi in banca ( cu un imputernicit care poate scoate banii), dupa decesul sau acei bani revin imputernicitului sau se impart la toti ... (vezi toată discuția)
Pot solicita băncii un extras de cont al defunctului pe baza declarației de acceptare a moștenirii? Îmi trebuie la dezbaterea succesiunii favex favex Cu o declaratie de acceptare expresa a mostenirii, deci in perioada de optiune succesorala, pot solicita bancii un extras de cont al defunctului de la momentul ... (vezi toată discuția)
Mostenire ContSters291019 ContSters291019 Titularii a doua conturi bancare au decedat. Eu sint inputernicita. Ce acte imi trebuie ca sa trec sumele pe numele meu. Trebuie trecute in actul de ... (vezi toată discuția)