avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie intretinere minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie intretinere minor

Va expun succint situatia.
Divort, custodie copil, stabilire pensie intretinere copil - data martie 2011
Divortul pronuntat - hotarare definitiva si irevocabila (martie 2011), cu apel de 30 zile pe celelate capete.
Am facut apel pe capatul de cerere privind acordarea pensiei incepand cu data intentarii actiunii (ci nu cu data pronuntarii divortului)
La Tribunalul Bucuresti (unde a avut loc apelul) s-a schimbat in parte sentinta, in sensul ca s-a acordat pensia incepand cu data intentarii actiunii de divort. Cu apel in 15 zile de la comunicare.
Comunicarea s-a facut pe 17.Dec.2011. Nu s-a facut recurs(fostul sot nu a facut recurs)
Intrebare:
De la Tribunalul Bucuresti (unde a avut loc apelul) se trimite adresa de poprire fostului sot la serviciu? Sau se intoarce dosarul la fond si de aici se trimite adresa de poprire pe salariu. Mentionez ca pana acum am primit pensia de intretinere prin poprire pt. ca asa am solicitat de la inceput (la instanta de fond).
Cam cat poate dura pana se intoarce dosarul la fond?

Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 14:12, 11 Ianuarie 2012
Va trebui sa faceti dv o cerere catre Judecatorie prin care sa solicitati infiintarea popririi asa cum a fost dispus in ultima decizie pe care o aveti. Specificati si faptul ca s-au epuizat caile de atac si atasati la cerere si o copie dupa decizia Tribunalului. Nu trebuie sa asteptati ca dosarul sa se intoarce la Judecatorie, iar acolo sa se sesizeze cineva in legatura cu poprirea, veti astepta mult si bine asa. Din moment ce veti depune cererea, Judecatoria va solicita dosarul de la Tribunal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Biroul de executari silite de pe langa judecatorii adi_2010 adi_2010 Caz concret: un coleg a divortat in februarie. Hotararea nu a fost redactata, nu a sosit la domiciliu. Azi insa, la birou, i-a sosit din partea Biroului de ... (vezi toată discuția)
Apel- termen ContSters201565 ContSters201565 Am depus apel pentru un proces de pensie de intretinere minor pe data de 12.04.2011. Nu mi s-a dat un termen cand am depus apelul. Dupa cat timp ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Recurs la marirea pensiei alimentare ContSters49480 ContSters49480 am nevoie de sfaturi.Pe scurt ,care este problema mea.: Sunt divortat , un copil, pensie alimentara De la 159 ron s-a marit la 351 ron.Am facut recurs si ... (vezi toată discuția)